Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.08.2015, 18:36   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağlık Bakanlığı Zararlı Kozmetikleri Marka Marka Açıkladı

Sağlık Bakanlığı Zararlı Kozmetikleri Marka Marka Açıkladı

Hangi marka kozmetikler zararlı, sağlık bakanlığının isim isim açıkladığı kozmetikler, yasaklanan kozmetikler hangi seriden




Sağlık Bakanlığı zararlı kozmetikleri açıkladı

Sağlık Bakanlığı 877 kozmetik ürünü ve tıbbi cihazı denetledi. Denetim sonucunda 211 ürünün uygunsuz, 30 ürünün ise güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ürünler, markalarıyla birlikte hangi seriye ait oldukları belirtilerek kamuoyuna açıklandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yılın 2. kozmetik ve tıbbi cihaz denetimlerini tamamlandı. Gerçekleştirilen denetimlerde; çeşitli firmalara, piyasaya arz edilmiş teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürün olduğu tespit edilen ürünlerden dolayı idari yaptırımlar uygulandı. Denetlenen 877 adet üründen, 211'İ uygunsuz, 30'u ise güvensiz ürün olarak tespit edildi. Denetimler sonucunda 846 bin 935 lira ceza uygulandı.

İşte uygunsuz ürünlerden bazıları;

Jaleriz Organic Bebek Şampuanı - Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Ela Talk Pudrası Pişik ve Banyo Pudrası 75g. - Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para
cezası) uygulanmıştır.

Wee Baby Bebek Pudrası (İmal ve Son Kullanma Tarihi:25.08.2014/Üretim tarihinden itibaren 5 yıldır.) - Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Naturel Kil Maskesi Ürünün - ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Doğal Kil Maskesi - Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Peeling Maske - Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Rose Water (Gül Suyu) - Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Saç Serumu - Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Saç Losyonu - Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Şampuan - Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Global Keratin Hair Taming System With Juvexin Chocolate Light Wave 1000 ml - Analiz sonucunda Kozmetik Mevzuatına aykırılık tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Listenin tamamı için [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]










Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla