Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.08.2015, 21:05   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Uzun ilişkinin 15 sırrı

Uzun ilişkinin 15 sırrı







Onu olduğu gibi kabullenin
Uzun bir ilişki yaşamanın ön koşulu karşınızdakinin sizden farklı bir birey olduğunu kabullenmek ve farklılıklarıyla onu sevmek.


Her zaman dürüst olun
Yalan söylemek ilişkinin ömrünü kısaltır ve telafisi yoktur.




Arkadaşlarınız olmadan asla
Sosyal yaşamınızın parçası olan arkadaşlarınız sayesinde ilişkiniz için gerekli motivasyonu sağlayın. Her iki taraf da arkadaşlarıyla bağımsız vakit geçirebilmeli.


İşine ve ilgi alanlarına merak duyun
İlgi alanınıza girmemesine rağmen ona işi ve ilgi alanları hakkında soru sormaktan çekinmeyin.


Birlikte hayatlara dokunun
Onunla birlikte katkı sağladığınız bir sosyal yardım projesi, yapacağınız bir barınak ziyareti, dikeceğiniz fidanlar, can suyunu verdiğiniz fideler, açık alanda gözlemlediğiniz canlılar sayesinde yapıcı duygularınızı tekrar keşfedin.


Geçmişi kurcalamayın
Çoğu kadın-erkek ilişkisini geçmişte kalan kişiler yüzünden yıpratabiliyor. Siz siz olun eski sevgili ya da eş hakkında soru sormayın.


Mahremiyetiniz olmadan olmaz
Özellikle sosyal medya aracılığıyla paylaşılan fotoğraflar, yer bildirimleri, ilişkinizin gelişim aşamasında mahremiyetinizi zedeleyebilir. İlişkinizin kaç kişi tarafından beğenildiğini takip ettiğiniz gönderiler tarafından mutlu olmamalısınız, beslendiğiniz kaynaklar yüz yüze mutluluğunuzu paylaştığınız insanların yanınızda olduğu eşsiz anlar olmalı.


Sınırları zorlamayın
Olası bir ilişki probleminde sessiz kalıp düşünmeyi deneyin; sinirliyken kurmuş olduğunuz cümlelerin telafisi olmayabilir. Dikkatli ve sakin olun.


Ortak bir hobiniz olsun
Spor, müzik, tiyatro, bahçecilik vb çeşitli hobiler edinin. Onunla birlikte hobi gelişim evrelerinizi deneyimleme şansı edinin.


Ailesine saygı duyun
Ne olursa olsun her zaman ailesine saygı duyun. Annesi ve babası sayesinde onunla tanışma fırsatını bulduğunuzu hatırlamanız bile ailesine saygı duymanız için yeterli bir sebep.


Değişimi birlikte yaşayın
Yaşınız, hayat deneyiminiz ne olursa olsun; gelişimin ve değişimin bir ömür boyu sürdüğünü unutmayın. İçsel kaynaklarınızı birbirinize akıttığınız, geliştiğiniz ilişkide değişim kaçınılmaz ve uzun solukludur.

Kötü alışkanlıklarınızdan birlikte kurtulun
Alkol, sigara, kötü beslenme vb. sağlığınızı tehdit eden kötü alışkanlıklarınızı birlikte bırakın. Unutmayın ki gerçek sevgi uzun ve sonsuz bir ilişkinin sırrıdır. Gerçek sevgi sahipleri sevdikleri kişilerin zarar görmesini asla istemezler.


İlişki bağımlısı olmayın
Bir tarafta eli-kolu-gözü-bacağı olmadan yaşayan insanlar varken "sevgilim/eşim olmadan asla yaşayamam!" şeklinde patolojik düşünce örüntüleri geliştirdiyseniz kısa sürede bir uzmandan destek alın

Tüketici değil, türetici olun
Çağımızın tüketim çılgınlığına kapılmayıp hayatınızı sade ve türetici bir şekilde sürdürmeyi denediğinizde sahip olduğunuz ilişkinin kıymetini bilecek, ilişkinizi de tıpkı bir canlı gibi besleyip büyüteceksiniz.


Olmuyorsa zorlamayın
Her şeye rağmen ilişkiniz uzun süreli ilişki evresine geçmekte zorlanıyorsa belki de sorun karşınızdaki kişinin kısa süreli ilişki evresinde takılı kalmış olmasıdır. Kontrolün sadece sizde olmadığını hatırlayın ve boşa vakit kaybetmeyin.








Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla