Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2015, 14:02   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Vitamin Çeşitleri ve Vücudumuzdaki Görevleri

Vitamin Çeşitleri ve Vücudumuzdaki Görevleri

vitamin çeşitleri nelerdir, vitaminler, vitamin çeşitleri ve görevleri, vitamin çeşitleri ve faydaları, vitamin çeşitleri ve özellikleri, vitamin çeşitleri ve görevleri nelerdir, vitamin çeşitleri hangi besinlerde daha fazla bulunur, vitamin çeşitleri hangi besinlerde daha çok



Bizi hastalıklardan koruyan vitaminlerin hangi yiyeceklerde bulunduğunu ve vücudumuzda ne gibi görevleri olduğunu biliyor musunuz?

A VİTAMİNİ
Kaynakları: Süt, koyun eti, yumurta, balık, dana eti, tavuk eti, kuşkonmaz, patlıcan, portakal, greyfurt, maydanoz, armut, elma, patates ve domates.
Görevi: Enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Üreme fonksiyonlarında gereklidir. Büyüme ve gelişmeye yardımcı olur. Gözleri de korur.

E VİTAMİNİ
Kaynakları: Muz, tereyağı, sığır eti, havuç, kepek, sığır karaciğeri, çilek, peynir, kuru fasulye, yer fıstığı, soya ve zeytinyağı, ton ve kılıç balıklarının yağı, süt, yumurta, portakal, taze bezelye, elma, patates, tavuk eti, pirinç ve domates.
Görevi: Kanser oluşum riskini azaltır, katarakt oluşumunu geciktirir, kansızlığın önlenmesi için de gereklidir.

D VİTAMİNİ
Kaynakları: Sucuk, balık ve su ürünleri, tereyağı, peynir, istiridye, süt.
Görevi: Kalsiyum metabolizmasını düzenler, kemiklerin ve dişlerin sertleşmesinde etkilidir.

C VİTAMİNİ
Kaynakları: Yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, domates, kuşburnu, kivi, maydanoz
Görevi: Kılcal kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar, yara iyileşmesini hızlandırır. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

B6 VİTAMİNİ
Kaynakları: Hayvsansal gıdalar, balık, tam buğday unu, karaciğer, böbrek, yeşil yapraklı sebzeler
Görevi: Dokuların yenileşmesini sağlar, sinir sistemini düzene sokar. Cildin parlaklığını ve gerginliğini sağlar.

B12 VİTAMİNİ
Kaynakları: Dana eti, dana karaciğeri, böbrek, süt ve süt ürünleri, peynir, yumurta, midye, uskumru, sardalya
Görevi: Normal büyüme ve gelişmede etkili rol oynar. Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.


Folik asit
Kaynakları: Karaciğer, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler
Görevi: Kan hücresi yapımı ve hücre çoğalmasında yardımcı olur.

__________________
all the best.




Konu YeşiL6 tarafından (03.09.2015 Saat 14:05 ) değiştirilmiştir.
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla