Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.09.2015, 11:27   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Robbie Fowler Kimdir? Biyografisi

Robbie Fowler Kimdir? Biyografisi



Robert Bernard ‘’Robbie’’ Fowler, 9 Nisan 1975 tarihinde, Birleşik Krallık’ın bir parçası olan İngiltere’nin Liverpool şehrinde dünyaya gelmiştir. Eski bir profesyonel futbolcu olan Fowler şu an itibariyle teknik direktörlük yapmaktadır. 1993 ile 2012 yılları arasında profesyonel olarak futbol oynamış olan Robbie Fowler, İngiltere’nin en önemli kulüplerinden bazılarının formasını giyme başarısı göstermiştir. Liverpool’un altyapısında futbola başlayan Robbie Fowler, çok küçük yaşlarda sıra dışı bir gol atma yeteneği olduğunu Liverpoollu yetkililere ispatlamıştır. ‘’Golü Koklayan Adam’’ olarak da adlandırılan Robbie Fowler, ilk resmi mukavelesini altyapısında yetiştiği Liverpool ile 1993 yılında yapmıştır. Liverpool ile sözleşme imzaladıktan sonra 8 yıl boyunca Liverpool için oynamış olan Fowler, burada sayısız başarılar elde etmiştir. Liverpool’un en golcü birkaç ismi arasında yer alan Fowler özellikle Michael Owen’ın da altyapıdan Liverpool A kadrosuna katılmasıyla, forma şansı bulmakta zaman zaman zorlanmıştır. Ancak iki çoğu maçta birlikte oynamışlar ve çok sayıda da gol atarak Liverpool’a ciddi anlamda katkı sağlamışlardır.

1993’te imza attığı Liverpool’da 8 sezonda toplam 236 Premier Lig maçında görev yapmış olan Fowler, 120 kez gol sevinci yaşayarak ortalama her iki maçtan birinde gol atma yüzdesi elde etmiştir. Bu anlamda oldukça büyük bir bitirici olduğunu istatistiksel verilerle ispatlayan Fowler, 2001’de Leeds United’a transfer olma kararı almıştır. Leeds’e transfer olmadan önce Liverpool’da harikalar yaratmış olan Robbie Fowler, 1 Federasyon Kupası, 2 Lig Kupası, 1 Süper Kupa, 1 UEFA Kupası ve 1 de UEFA Süper Kupası kazanma başarısı göstermiştir. Özellikle UEFA Kupası’nın kazanılmasında ciddi bir katkısı bulunan Robbie Fowler, taraftarların baskısına rağmen Leeds’e imza atmıştır. Leeds United’da 2 sezon geçiren ve bu iki sezonda 30 maça çıkan Robbie Fowler toplam 14 gol atarak yine oldukça etkili bir hücum silahı olduğunu ispatlamıştır. 2003 yılında henüz 28 yaşında iken, Manchester City ile anlaşan Fowler, burada 3 sezon geçirmiştir. 3 sezonda toplam 80 maçta görev yapmış olan Fowler, 20 kez gol sevinci yaşasa da herhangi bir kupa kazanamamıştır.

2006 yılında Liverpool’a tekrar geri dönen Robbie Fowler, burada sadece 1 sezon kalabilmiştir. Bu sürede çıktığı 30 Premier Lig maçında 8 de gol bulan Fowler, 2007’de yazında Cardiff City’nin yolunu tutmak zorunda kalmıştır. Sonrasında ciddi bir formsuzluk dönemine giren Robbie Fowler hızla eski günlerinden uzaklaşmış ve 2012 yılına kadar 4 farklı kulübün daha formasını giymek zorunda kalmıştır. Bu kulüpler arasında herhangi bir Premier Ligi ekibi bulunmamaktadır. 2012 yılına kadar futbol oynamayı sürdüren Robbie Fowler, 2007’dan sonra oynadığı 5 yılda toplam 24 kez gol sevinci yaşamış ve bu onun performansının ne kadar düştüğüne işaret eden en büyük veri olmuştur. Teknik adamlık kariyerine 2012 yılında futbola daha ara vermemişken başlayan Fowler, bu güne kadar sadece 1 kez teknik direktör olarak görev yapmıştır. Bu ekip, Muangthong United’dir. İngiltere milli takımının da 1996 ve 2002 yılları arasında formasını giymiş olan Fowler, 26 kez milli olmuş ve 7 gol atabilmiştir. Bu dönemde İngiltere milli takımı birçok organizasyonda yer alsa da herhangi bir kupa kaldıramamıştır.

__________________
all the best.




Konu YeşiL6 tarafından (10.09.2015 Saat 17:01 ) değiştirilmiştir.
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla