Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.09.2015, 07:20   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Pembe Nasıl Bir Renktir?

Pembe Nasıl Bir Renktir?


Kırmızı ve beyazın karışımı ile oluşan bir renk olan pembenin çok sayıda farklı tonu vardır. Bu tonlar karışımda kullanılan kırmızı ve beyaz renklerin oranına göre değişir. Farsça'dan gelen ve pamuk çiçeği anlamına gelen bir kelime olan penbe, Türkçe'de ünsüz benzeşmesi ile pembe halini almıştır. Genellikle kadınlıkla bağdaştırılan bir renktir. Özellikle küçük kız çocuklarının giysi, aksesuarlar ve oda dizaynlarında sıklıkla kullanılır. Sevimliliğin ve saflığın temsilcisi olan bir renktir.

İnsana neşe ve mutluluk veren pembe renk, aynı zamanda hayallerin ve aşkın rengidir. Pembe renk giyen insanlar daima gülen, ciddi olması gereken yerlerde ise ciddiyetini koruyabilen insanlardır. Çevrelerine daima neşe verirler. Çekingen bir yapıya sahip olmalarına rağmen bunu diğer insanlara karşı belli etmezler.

İnsan psikolojisinde rahatlatıcı ve dikkat çekici bir etkisini olduğundan hayallere dalmaya ve odak noktasını kaybetmeye sebep olabilir. Bu nedenle ofislerde, kütüphanelerde ve diğer çalışma ortamlarında tercih edilmez. Sakinleştirici etkisinden dolayı hapishanelerde, hastahanelerde, içki ve uyuşturucu bağımlılığını tedavi eden rehabilitasyon merkezlerinde kullanılır.

Pembe renk, kişide pozitif düşüncelerin oluşmasına neden olur. Kötü düşüncelerden uzak sakin bir bedene sahip olmayı sağlar. Özellikle epilepsi, sinir ve böbrek hastalıklarının tedavileri sırasında kullanılır.

Ayrıca sakinleştirici etkisi olduğundan dolayı bir çok mağaza çalışanlarının kıyafetlerinde pembe renk kullanılır. Böylece müşterinin ödeme yaparken kendini rahat hissetmesi hedeflenir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla