Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.09.2015, 13:11   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kumru Nasıl Yapılır?

Kumru Nasıl Yapılır?



İzmirin meşhur sandviçi kumru, özel ekmeği ile diğer fast foodlardan ayrılıyor. Nohut mayası ile hazırlanan kumru ekmeğinin dokusu ve lezzeti, kumruyu kumru yapan en önemli özellik. Bol malzemesi ve iştah açan görüntüsü ile orijinal kumru lezzetini evinize taşımak isterseniz, işte tarifi!
Kumru ekmeği için malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 2 bardak nohut mayası
  • 2 bardak su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı seker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre defne yaprağı
İç malzemeleri:
  • Kaşar peyniri
  • Sosis
  • Salam
  • Sucuk
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Salatalık turşusu
Hazırlanışı:
  1. Unu eledikten sonra diğer hamur malzemelerini de karıştırıp yoğurun.
  2. Defne yaprağı eklemek isterseniz bir iki yaprağı sıcak su ile demleyip, bu suyu hamurda kullanabilirsiniz.
  3. Hazırladığınız hamuru 1 saat mayalanmaya bıraktıktan sonra 10 eşit parçaya bölün.
  4. İsteğe göre üst kısımlarını susamla kapladıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  5. 1 adet yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ekleyip karıştırın.
  6. Bir fırça yardımıyla ekmeklerin üst kısmına sürün.
  7. 1 saat boyunca tepside tekrar mayalanmaya bırakın.
  8. 235 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  9. Salam, sosis ve sucuğu ince uzun şeritler halinde kesin
  10. Kaşar peynirini ince ince dilimleyin.
  11. Teflon bir tavayı iyice ısııttıktan sonra dilimlenmiş malzemeleri ekleyip kızara kadar sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
  12. Ekmekleri ortadan ikiye kesip içini salam, sucuk, sosis ve turşuyu yerleştirin.
  13. En üste iki dilim kaşar peynirini ilave ettikten sonra isteğe göre ketçap ve mayonez ekleyin.
  14. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla