Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.09.2015, 18:16   #3 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ağaçkavunu (utruç)

Ağaçkavunu



Akdeniz kıyılarında yetişen bu bitki, Limon Kavunu olarakta bilinir. Yaprakları mavimsi ve pembe rengindedir. Çekirdeği, kabuğu ve yaprağı şifalıdır. Ağaç kavunu her derde deva olan bitkilerdendir. Ağaç kavununun faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

Kabuğu çiğnendiğinde ağız kokularını giderir, kabuğu yakılıp külü cüzam yaralarına sürülürse şifa verir. Kabuğunun suyu yılan sokmalarında panzehirdir. Safra rahatsızlıklarını geçirir, kusmayı önler. Ağaç kavunu koklandığında baş ağrısını geçirir. Kabızlığı giderir, kalbi kuvvetlendirir, sıtma hastalarına iyi gelir. çarpıntıyı giderir. Sülük yutan kişi bir incan ekşi ağaç kavunu suyu içerse sülük hemen düşer.

Çiçeği açılmadan toplanıp marmelat yapılırsa; soğuk algınlığına, bornşite, nefes darlığına iyi gelir. Yapraklarından yapılan çay gebeliğin son 3 ayında sürekli içildiği takdirde rahmi ve kasık kaslarını kuvvetlendirici özelliğe sahiptir. Doğum ağrılarını kolaylaştırır, kanamayı azaltır. Düşükleri önler. Mikrp öldürücü özelliğinden dolayı ağız ve boğaz hastalıklarında gargara olarak kullanılır. ıştah açıcı ve kuvvet vericidir. Kabız yapıcı özelliğe de sahiptir. Akrep sokmalarında bir miktar bitkinin çekirdeğinin kabuğu dövülüp okulan yere sürülürse, zehri akıtır. Bitkinin kabuğu bir süre sirkeli suda bekletilip elbise aralarına konursa elbiseleri güveden, haşere böceklerden korur.







Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla