Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.2015, 19:19   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Gür Saç Nasıl Kesilir?

Gür Saç Nasıl Kesilir?


Kalın telli ve gür saçlar, saçlara hacim katarak sağlıklı ve güzel bir görünüm sağlarlar. Ancak bu tip saçların şekillendirilmesi ve bakımı da oldukça zordur. Gür saçların şekil alması ve bakımını kolaylaştıracak en önemli unsur ise saça uygun doğru model ve kesimin bulunmasıdır.

Gür saçlara sahip olanların omuzlardan başlayan katlı kesimlere yönelmesi doğru bir tercihtir. Kesim yapılacak gür saç, eğer inceltilmeyecekse kesimin çok kısa olmaması gerekir. Göğüs hizasında kesilmiş saçlara arkadan katlı kesimler uygulanarak verimli bir sonuç elde edilebilir. Bunun yanı sıra, hafif kat verilmiş omuz hizasında modeller de tercih edilebilir. Bu modeller saçı olduğundan daha hareketli gösterir ve aynı zamanda daha kolay şekil verilmesine yardımcı olur.

Gür saçlı kadınların şikayet ettikleri bir diğer nokta ise istedikleri gibi kahkül veya perçem kestirememeleridir. Burada kullanılması gereken yöntem ise kahkül kesiminde ustura kullanmaktır. Ustura kullanarak kesilmiş saç daha ince bir görünüm sağlayacağından kahkül kesimlerinde kullanılabilir. Böylece katlı kesim yapılacak bir saça kısa perçemler ile biraz hareket katılabilir. Saçlar dalgalı olarak kullanılıyorsa uzun bir model daha doğru bir tercih olacaktır.

Eğer gür tip saçlar inceltilmek isteniyorsa ara makas yöntemi uygulanır. Ara makas ile saçlar inceltilebilir fakat bu uygulamanın doğru şekilde yapılması gerekir. İnceltilecek saçın uçlarına vurulan ara makas saçların şekil almasını kolaylaştırır. Ancak saçın ortasına vurulan ara makas saçın hacimlenmesine neden olacağından gür saçlar için doğru bir teknik değildir. Saçın dibine vurulan ara makas ise saçın azalmasına sebep olur. İlk uygulandığında saçı azaltan bu yöntem saç uzamaya başladığı zaman saçın kabarmasına neden olacağı için uygulanacak ara makasın saç dibine direk uygulanmaması gerekir. Etkili bir sonuç için ara makas saçın uzama yönüne paralel şekilde yapılmalıdır.

Gür saçlar nemsiz ve kuru olduğundan yıpranmaya meyillidirler. Bu nedenle uygun model seçilip kesildikten sonra da kuruluktan kaynaklanan saç uçlarındaki kırıkları kontrol altında tutmak için iki ayda bir düzenli kesim yapılmalıdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla