Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.09.2015, 10:18   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Turkuaz Nasıl Bir Renktir?

Turkuaz Nasıl Bir Renktir?


Yeşile çalan açık mavi bir renklerden turkuaz, yeşil, mavi ve beyaz renklerin karışımından meydana gelir. Turkuaz kelimesi Akdeniz sahillerinin renginden esinlenerek türetilmiştir. Aynı zamanda rengin isminin turkuaz taşından geldiği de söylenmektedir.

Rengin en çok sakinleştirici özelliğinden faydalanılır. Tıp alanında özellikle panik atak gibi hastalıklarda bu sakinleştirici özelliği kullanılır.

Rengi kullananların özelliklerine bakıldığında özellikle iç dünyaları insanlara açık kişilerdir. Duygu ve düşüncelerinde saflık, açıklık ve masumiyetleri oldukça ön plandadır. Açık sözlü, gururlu ve yardımsever kişilerdir. Turkuazı tercih eden kişiler kendilerini kolayca ifade edebildikleri de görülmektedir. Ayrıca bu rengi tercih edenler oldukça aktif, genç, dinamik ve hayat dolu insanlardır.

Bu renk kişilerin çevrelerine çok daha kolay adapte olmalarını sağlarken aynı zamanda geçmişten ders çıkarabilen ve sıradan olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilen insanlar tarafından benimsenir.

Rengin rahatlatıcı ve dinlendirici özelliği birçok hastalığa da iyi gelir. Dinlendirici ve soğuk bir renk olan turkuaz bu yönüyle baş ağrısı, alerji, tahriş, yanık ve kesik gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Renk aynı zamanda dikkat toplama özelliğine sahiptir. Kişide istikrarı sağlar. Bir işin daha dikkatli yapılmasında yardımcı olur. Dikkat ve konsantrasyon rengin en temel özelliklerindendir.

Kullanım alanlarına bakıldığında psikiyatri hastanelerinde özellikle hastaları yatıştırmak amacıyla bu rengin tercih edildiği görülebilir. Osmanlılar'da da özellikle camilerin çinilerinde çok sık kullanılan bir renk olmuştur.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla