Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.09.2015, 12:55   #1 (permalink)
Hatra
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Portakal Nergisi Çiçeği - Calendula



(Calendula) : ilkbaharda sarı veya turuncu renkli çiçekleriyle bahçelerimizi süsler. Her toprakta yetişir. Çiçekleri kesme çiçekçilikte de kullanılır.

Calendula ismi Latince ayın ilk günü anlamına gelen “Calendea” kelimesinden alınmıştır. Burada ay anlamında kullanılmıştır. İsme gerekçe olarak da çiçeğin uygun koşullarda tohum bağlayan çiçekleri koparıldıkça sürekli yeni çiçek oluşturmasıdır.

Bu cinsin türleri 30 – 50 cm boyundadır. Akdeniz ülkelerinde doğal olarak yetişmektedir. Çok yıllık veya tek yıllık otsu yapıda bir bitkidir. Yaprakları almaşıklı dizilmiştir. Yaprakları düz veya parçalı olabilir. Çiçekleri sürgün ucunda nadiren de yaprak koltuğunda çıkmaktadır. Çiçekler sarı veya turuncu renklidir. Uzun süre çiçekli kalır. Kesme çiçekçilikte de kullanılabilir.

Güneşli alanlardan ve kireçli bahçe topraklarından hoşlanır. Ekstrem koşullara dayanıklıdır. Düzenli sulama yapıldığında gelişim kaliteli olmaktadır. Soğuk – serin iklimlerde bütün yaz çiçek açar.

Portakal Nergisi Çiçeği Yetiştirilmesi

Tohum ile üretilir. Tohumlan ağustos - eylül aylarında adi yastıklara serpme olarak ekilir. Meydana gelen fideler, 3-4 yapraklı olunca, 15-20 cm. aralıklarla yerlerine dikilir.

Hatra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla