Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.01.2013, 16:21   #1 (permalink)
heLen
GeCe MaviSi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post BURUN ESTETİĞİ - RHINOPLASTY

BURUN ESTETİĞİ - RHINOPLASTY

Burun estetiği tüm dünyada sık uygulanan estetik cerrahi prosedürlerden birisidir. Burun estetiği için en iyi adaylar olağan dışı beklentileri olmayan, yapılan girişimi burunu daha iyi bir görünüme kavuşturmak için bir düzeltme değişikliği olarak düşünen kişilerdir. Burun estetiği sizin kendinize olan güveninizi artırır ve toplum içinde kendiniz daha iyi görünmeniz ve daha iyi hissetmeniz konusunda yardımcı olur.

Burun estetiği genel anestezi ya da sedasyon ile desteklenmiş bölgesel anesteziyle yapılabilir. Ortalama ameliyat süresi yapılacak girişimle orantılı olarak 1-2 saat sürer. 17 yaşından sonra operasyon ciddi sağlık problemi olmayan herkese uygulanabilir. Son bilimsel yayınlarda yüz büyümesinin kızlarda 13-14 yaşlarında erkeklerde ise 14-15 yaşlarında yaklaşık tamamlandığını ve bu yaşlarda da burun estetiği için ameliyat olabilecekleri belirtilmektedir.

Hasta öncelikle operasyon öncesi tam bir muayene edilir. Muayenede kişinin burun şekli, burun derisinin kalitesi, burnun fonksiyonel durumu, burun içi ve burnun diğer yüz yapıları ile ilişkisi değerlendirilir. "Ameliyattan sonra burnum güzel olacak mı, yüzüme yakışacak mı?" Bu soruda doğru cevap için günümüzün teknolojik olanaklar sayesinde yüz görüntüsü dijital resim makinesi ile bilgisayara alınır ve bu fotoğrafların üzerinde değişiklikler yapılıp ameliyat sonrası oluşacak sonucu görüntü halinde elde edilebilmektedir. Bu sayede kişiler ameliyat sonrası oluşacak görüntülerini aşağı yukarı görebilmektedirler.

Burun estetiği açık ya da kapalı teknikle yapılabilir. Kapalı teknikte tüm kesiler burun içinden yapılır. Açık teknikte ise burun içi kesilerine ilaveten burun ucu tabanında küçük bir kesi de dahil edilir. Hangi tekniğin uygulanacağı cerrahın deneyimi ve tercihi ile ilişkilidir. Her iki teknikte uygulanabilir.

Ameliyat sonrası dönem de hastaların en çok sorduğu soru "tamponlarım çekilirken canım acıyacak mı?" Estetik girişimler için ameliyattan sonra burun içine tampon koymak artık gerekmemektedir. Bazen sadece ince slikon splintler koyulabilir. Bu sayede hem kişinin burnundan nefes alıp vermesi engellenmemiş hem de tampon çıkarılması sırasındaki rahatsızlık hissinden kurtulmuş olunabilir. Operasyondan sonra özellikle göz etrafında şişlik ve hafif morarma olağan bir süreçtir, genellikle ağrı sanılanın aksine olmaz. İlk 24-48 saat bu bölgeye aralıklarla uygulanacak buz tatbiki şişliği önemli derecede azaltmaktadır. Ayrıca önerilecek bazı etkili kremler yolu ile de morarmalar daha az olmakta ve daha hızla iyileşmektedir. Burun ameliyatından sonra genelde hastanede yatmak gerekmez, aynı gün taburcu edilebilirler. Bir, iki gün içinde günlük aktivitelerine geri dönebilirler. 3. gün ve 1. hafta kontrole çağrılır. 1. hafta alçı çıkarıldıktan sonra burun üzerine ince bir bant yapıştırılması şişliklerin azalmasına katkıda bulunur. 2. haftadan sonra burun açıkta bırakılır ve 1 ay süreyle uygulanılması önerilen masaj gösterilir.

Burun yüz estetiğinin çok önemli bir parçasıdır. Buruna daha iyi bir görünüm kavuşturacak olan girişimler sayesinde yüz hatlarınızı daha belirginleştirerek daha düzgün bir görünüme kavuşabilirsiniz.

__________________
heLen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla