Konu: DOLGU
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.01.2013, 16:53   #1 (permalink)
heLen
GeCe MaviSi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post DOLGU


Yaşlanan ciltte kollajen ve yağ dokusu içeriğinde azalma kaçınılmazdır. Sonuç olarak yaşlanan ciltte sarkmalar, çökmeler ve kırışıklıklar oluşur. Dolgu maddeleri kullanılarak ciltteki kırışıklıklar ya da kaybedilen yapılar yerine konularak cilt daha genç daha diri ve daha sağlıklı bir görünüm sağlanır.

Dolgu maddelerini iki ana gruba ayırmak mümkündür. Birincisi kişinin kendi dokusu ile yani otojen ikincisi ise dışardan hazır uygulanan birtakım materyallerdir.
Hazır uygulanan dolgu maddelerinden dünyada da en çok kullanılanı ve en güvenilir olanı hyaluronik asit içeren preparatlardır. Dolgu maddesi olarak kullanılan "hyaluronik asit" aslında ciltte bulunan doğal bir maddedir. Hyaluronik asit preparatları hayvansal hammadde içermeyen, stabilize bir asittir. Çeşitli formları mevcuttur, FDA onaylı bir üründür. Hyaluronik asit içeren dolgu maddelerinin kalıcılığı 6 ay ila 1 yıl arasında değişir.

Diğer hazır dolgu maddelerinden calcium hydroxylapatite içerenler 24 ay süre ile kalıcılık sağlar. FDA onaylı bir üründür.
Uygulamadan önce konforu artırmak için lokal anestezik krem ya da buz uygulaması kullanılabilir. Uygulama cilt içine mikroenjeksiyonlar ile yapılır. Hastada çok az bir rahatsızlık hissi oluşabilir. Sonuçlar hemen görülür. Enjeksiyon bölgesinde geçici ödem, kızarıklık olabilir. Birkaç gün içinde geçer.

Dolgu maddeleri en çok dudak kalınlaştırma, alın çizgileri, ağız etrafı ve gülme çizgileri, göz etrafındaki kırışıklıkları gidermek amaçlı kullanılır.

__________________
heLen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla