16.10.2015, 13:09
|
#1 (permalink)
|
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çilek Reçeli Tarifi - Yapılışı Çilek Reçeli Tarifi - Yapılışı Malzemeler:
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu Hazırlanması: 1. Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. Saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün. 2. Tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (Şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar) 3. Beklettikten sonra tencereyi orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (Olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. Tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.) 4. Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. Reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun. |
| |