Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.10.2015, 13:09   #1 (permalink)
Hatra
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çilek Reçeli Tarifi - Yapılışı

Çilek Reçeli Tarifi - Yapılışı



Malzemeler:
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu

Hazırlanması:

1. Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. Saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

2. Tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (Şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)

3. Beklettikten sonra tencereyi orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (Olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. Tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.)

4. Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. Reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.

Hatra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla