Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.10.2015, 09:30   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tarık Toros Kimdir? Biyografisi

Tarık Toros Kimdir? Biyografisi

Tarık Toros, Tarık Toros biyografisi, Tarık Toros hayatı, Tarık Toros özgeçmişi, Tarık Toros hakkında, Tarık Toros memleketi, Tarık Toros kimdir?



Bugün Gazetesi yazarıdır.
Tarık Toros, 1972 yılında Mersin, Tarsus’da üç kardeşin en büyüğü olarak doğmuştur. Babası öğretmen, annesi ev hanımıdır. Tarsus’da meslek lisesinde elektrik elektronik okudu. Üniversitede okumak için 1988 yılında Ankara’ya geldi. Gazi Üniversitesi Elektronik öğretmenliğini bölümünü kazandı. Mezun olduktan sonra gazetecilik stajıyla mesleğine başlamıştır.
Okuldan 1995 yılında mezun olduktan sonra SEM HABER ajansında çalışmaya başladı. Sonra Samanyolu’na geçti, 1 yıl başbakanlık muhabirliği yaptı. Oradan TGRT’ye transfer oldu. 1999 yılı Temmuz ayında bir askeri birlikte sancak devir teslim töreninde resmi geçit sırasında ayağa kalkmadığı için işten kovuldu. 1,5 yıl işsiz kaldı.
Askerliğini 1999 yılında bedelli olarak yaptı.
Ankara’da iş bulamayınca 2000 yılında İstanbul’a giderek Münci İnci’nin imedya.com’unda editör olarak işe başladı, daha sonra yayın yönetmeni oldu. 2001 yılının Aralık ayında Habertürk’te gece editörü olarak işe başladı. 2006 yılının Ocak ayında Habertürk Genel müdürlüğü görevinden ayrıldı.
Hemen ardından Serdar Turgut’un yayın yönetmeni, Mehveş Evin yayın koordinatörü olduğu dönemde Akşam gazetesi politika sayfaları editörü oldu. Burada 1,5 yıl çalıştı. Sonra da 2007 yılının sonlarında kanaldhaber.com.tr’de çalışmaya başladı.


Gazeteciliğe nasıl başladınız? Tarık Toros kimdir?

1972 Tarsus doğumluyum. Gazetecilik eğitimi almadım. Gazi Üniversitesi’nde Elektronik Öğretmenliği okudum. Okul bittikten sonra arkadaşlarımın yönlendirmesiyle önce stajlar yaptım. Ardından Samanyolu TV, TGRT, Kanal 6, Habertürk, Akşam Gazetesi ve Kanal D’de kadrolu olarak çalıştım. Bu arada internet, televizyon, gazete gibi pek çok mecrada da çalışmış oldum. Mesleğe televizyon muhabiri olarak Ankara’da başladım. Sonraki yıllarda parlamento muhabirliği yaptım. İstanbul’a gelince iki televizyon kanalında ardından da ağırlıklı olarak internet medyasında çalıştım. Gazetede çalıştım ama bir gazete profesyoneli saymam kendimi. Fakat televizyon ve internet yapan insanlar için hele internet gazeteciliği yapan kişiler için gazete çok daha heyecansız ve durağan geliyor. Şuanda Kanaltürk Haber Dairesi Başkanı ve Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni’yim. Aynı zamanda Kanaltürk’de haftalık Merkez Siyaset programını yapıyorum. Bugün Gazetesi’nde haftada 3 gün yazı yazıyorum. Bugün TV’de de günlük aktüalite, siyaset, popüler kültür gibi konuları işlediğim Editoryal diye kendi bir programım var.

__________________
all the best.




Konu YeşiL6 tarafından (28.10.2015 Saat 09:41 ) değiştirilmiştir.
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla