Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.10.2015, 18:08   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pointer Nasıl Bir Köpektir?

Pointer Nasıl Bir Köpektir?



Genel olarak vücudunun başından arkasında kalan kısmı Greyhound cisine benzeyen bu köpek oldukça asil bir duruş sergiler. Her zaman dik taşıdığı asil görünümlü başıyla beraber çok gururlu görünür. Kısa ve parlak olan tüyleri sarı, siyah, kahverengi, turuncu gibi renklerde olabilir. Tüm vücudun simetrik ve güçlü yapıda olmasıyla birlikte hatları belirgin ve zariftir.

Pointerlar çocuklarla çok iyi geçinir ve sahiplerine de çok sadıktır. Zeki, temiz ve enerjik, kibar bir köpektir. Ayrıca Pointer'ın dayanıklılığı da göze çarpan özelliğidir. Yabancılara karşı oldukça mesafelidir ve bir şüpheli sese havlar. Ancak iyi bir bekçi köpeği sayılmazlar. Pointerlar çok iyi bir av köpeği olarak gelişmiştir. Özellikle kuşları avlamada çok güçlü olmasa da diğer canlıları avlamada da oldukça güçlüdürler. Avını fark ettiği anda kusursuz, heykelvari bir duruş sergiler ve kaçmaması için kıpırdamaz. Yavrular bile gördükleri av karşısında işaret anlamı taşıyan bu duruşu sergileyebilirler. Ancak bu köpeklerin avdaki görevleri budur. vurulan avı koşup getirmesi beklenmemelidir. Burunları çok iyi koku alır. Avlarını da genelde bu sayede fark ederler.

Sadıklığı ile bilinen ve özellikle çocuklarla ilişkileri oldukça güçlü olan bu cins, aile köpeği olarak da görülebilir. Ancak enerjisi fazlasıyla yüksek olan Pointer bahçesiz evlerde, apartman dairelerinde beslenmemelidir. Hareket ihtiyaçları karşılanmadığı zaman evdeki eşyalara zarar verebilirler. Bu köpekler yorulmaz ve enrjileri çok yüksektir. İdeal yaşam alanı bahçedir. Rahatça koşabileceği, hareket edebileceği bir ortamda rahatça yaşayabilirler. Böylece ihtiyaç duyduğu egzersizi yaparken eşyalara zarar vermez ve daha mutlu bir yaşam sürer.

Tüyleri düz ve kısadır ve bu sayede bakımı çok rahat olur. Fazla tüy dökmedikleri gibi tüylerinin düzenli olarak fırçalanması ve gerektiğide yıkanması yeterlidir. Yıkadıktan sonra havlu, süet gibi parçalarla silinmesi tüylerin yumuşamasını sağlar. Avdan geldikten sonra özellikle parmak araları ve vücudu kontrol edilmelidir.

Bazı kaynaklara göre avda muhteşem bir şekilde kullanılan bu tür, Greyhound, Bloodhound, Newfoundland, Setter ve Bulldog cinslerinin çifttleşmesiye oluşturuldu. Sonuç olarak da dayanıklı, av yeteneğine sahip, güçlü ve bir o kadar nazik olan bu cins meydana geldi.


nasilkolay

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla