Konu
:
Adana Mutfağı - Şırdan
Tekil Mesaj gösterimi
30.10.2015, 15:31
#
1
(
permalink
)
Papatya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Adana Mutfağı - Şırdan
Adana Mutfağı - Şırdan
Malzemeler:
4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Temizlenişi :
İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir
Yapılışı :
Soğanlar küçük küçük veya küp küp doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırılır. Hazırlanan malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, ocakta ortalama 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.
Afiyet Olsun
Benzer Konular
İstanbul'da Şırdan Nerede Var?...
Şırdan...
Adana'nın neyi meşhur, Adana'nın nesi meşhur...
Adana Nüfusu kaç 2014 adana nüfusu - adana nüfusu kaçtır ?...
Vla - Hollanda Mutfağı...
Follow @Forumaski
Papatya
Açık Profil bilgileri
Papatya - Daha fazla Mesajını bul