Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.2015, 15:31   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Adana Mutfağı - Şırdan

Adana Mutfağı - Şırdan



Malzemeler:
4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Temizlenişi :

İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

Yapılışı :


Soğanlar küçük küçük veya küp küp doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırılır. Hazırlanan malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, ocakta ortalama 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

Afiyet Olsun






Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla