Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.11.2015, 15:14   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kadın Sürücülere Önemli Uyarı

Kadın Sürücülere Önemli Uyarı



Kadınların araç kullanırken topuksuz ayakkabı tercih etmesi gerektiği söylendi.

Sürücülerin araç kullanırken kazaya neden olabilecek unsurlardan kaçınması gerektiğini belirten Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, kazaların en çok hakimiyet kaybı, dikkatsizlik, tedbirsizlik ve aşırı hız sonucu meydana geldiğini anlattı.

Kadın sürücülerin topuklu ayakkabı ile araç kullanmasının sakıncalı olduğunu, bunun pedal hakimiyetini azalttığını savunan Şeker, şöyle devam etti:

"Böyle durumlarda kazalar kaçınılmaz olur. Trafikte her geçen gün araç sayısı ve bununla birlikte bayan sürücüler de artıyor. Bayanların bir handikabı var o da ayakkabıdır. Yüksek topuklu ayakkabılarla araç kullanımı çok sakıncalı. Topuklar paspasa takılabilir, fren, gaz ya da debriyaj pedalı arasına sıkışabilir. Bayanlar araç kullanırken topuklu ayakkabı yerine düz taban ayakkabıları tercih etmeli. En azından araçlarında düz topuklu ayakkabı bulundurabilirler. Bu, hem kendi can güvenliği hem de karşı taraf açısından çok önemli."
Araç kullanırken ayak bileklerinin rahat hareket etmesi gerektiğini kaydeden Şeker, "Topuklu ayakkabılarda pedallara basma mesafesini dengelemek oldukça zor. Araç kullanırken ayak topuğunun yere basma mesafesi çok önemli. Topuk kısmı ne kadar çok basabiliyorsa ön kısım daha yukarıda olacak. Bu doğrultuda bilek daha kolay hareket eder" ifadelerini kullandı.
"Terlik ya da sandalet de riskli"

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Onur Akçay da topuklu ayakkabı ile araç kullanımını önermediklerini bildirdi.
Panik fren durumlarında, topuklu ayakkabının yanı sıra terlik ya da sandaletlerle de araç kullanımının risk oluşturduğunu belirten Akçay, sürücülerin hem fiziki hem de psikolojik olarak trafik kazalarına her an hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
Kadın sürücülere araçlarında düz taban ayakkabı bulundurmaları önerisinde bulunan Akçay, "Topuklu ayakkabılarla özellikle ani durumlarda araca müdahale etmek, fren gaz olayını ayarlamak çok zor. Tehlike anlarını düşünmek lazım. Trafik kazası öyle bir şey ki belki 10 yılda bir başınıza gelebilir ama işte o anda da sürücünün hazırlıklı olması gerekiyor" dedi.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla