Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.12.2015, 00:25   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 2016 YGS Türkçe Konuları ve Dağılımları

2016 YGS Türkçe Konuları ve Dağılımları


2016 YGS Türkçe Konuları,2016 YGS Türkçe konu ve soru dağılımı, YGS Türkçe konuları 2016




İşte 2016 YGS konuları ve dağılımları aşağıda öğrenci arkadaşlarımızın yararlanması için verilmiştir.2016 YGS'ye girecek öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biride YGS konu dağılımlarıdır. Bu sene yine çok merak edilen 2016 YGS Türkçe konu ve soru dağılımı sayfamızın devamında verilmiştir.

YGS Türkçe konuları ve soru dağılımı ile ilgili merak edilenler!

2016′da YGS’ye girecek öğrenciler Türkçe sorularını da cevaplayacak! YGS 2016'da Türkçe sorularının cevaplanması adaylar açısından öneli olmaktadır. YGS konu dağılımı öğrenciler için çok önemlidir, YGS Türkçe testi 40 sorudan oluşmaktadır.

Türkçe Testi’nin Genel Özellikleri Neler?

Ygs Türkçe testi daha çok yorum sorularından oluşmakta ve zorluktan daha çok adayların zaman ile yarıştı bir ders durumunda. Bilgi soruları sınavın yaklaşık olarak %25’ini oluşturuyor. Fakat yorum soruları deyip hafife alınmaması gerek. Özellikle ÖSYM’nin son yıllarda yaptığı sınavlarda adayları oldukça zorladığını gözlemliyoruz. Yorum soruları gerek uzun oluşları gerek zaman alması sebebiyle adayda sınav esnasında kaygı oluşturmakta.

2015 YGS Türkçe Soruları Nasıldı?

Uğur Hazırlık Liseleri Akademik Kurul Türkçe Üyesi Cevdet Eyüboğlu:“2015 YGS Türkçe sorularının önceki yıllarda olduğu gibi Anlam Bilgisi ağırlıklı olduğu görülmektedir. Önceki yıllara oranla Dilbilgisi sorularının sayısında azalma olduğu, buna karşılık okuma okuduğunu anlama ve yorumlama becerisini yoklayan soruların sayısında artma olduğu söylenebilir. Ayrıca paragraf sorularının nicelik anlamında uzunluğunun geçen yıllara göre arttığı da gözlenmektedir. Önceki yıllarda aynı metne bağlı iki ayrı soru sorma anlayışının 2015 YGS’de artarak (3 Soru) devam ettiği görülmektedir. Türkçe sorularının uzunluğu ve yorumlama becerisi işleyişi 2015 YGS’de Türkçe dersini belirleyici ders konumuna getirmiştir ” dedi.

Konular 2016 YGS’ye göre oluşturulmuş olup 2016 YGS’de çıkması en muhtemel konulardır. Fikir vermesi amacıyla konulmuştur.

İşte 2016 YGS Türkçe Konuları ve Dağılımları:

1 Paragraf (Yardımcı Düşünce) *
2 Paragraf (Ana Düşünce) *
3 Dil Bilgisi - Karma Dil Bilgisi *
4 Paragrafta Yapı
5 Paragraf (Anlatım Teknikleri)
6 Cümle Anlamı (Kavramlar)
7 Sözcük Anlamı
8 Cümle Yorumu *
9 Cümle Anlamı (Karma)
10 Anlatım Bozukluğu
11 Noktalama İşaretleri
12 Ses Bilgisi
13 Yazım Kuralları - Noktalama İşaretleri

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla