Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.12.2015, 18:49   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Juicing nedir?

Juicing nedir?



Juicing nedir? Juicingin vücudumuza yararları nelerdir?

Juicing günümüzde meyve/sebze suları ile beslenme yöntemine verilen isimdir. Öncelikle içmenin yeme eylemine göre birkaç avantajı vardır. Her gün bir bardak elma suyu içilebilir fakat her gün elma yiyen bir kişi, bir süre sonra bundan sıkılacaktır. Meyveyi yediğin zaman sindirilemeyen lifler emilimi yüzde 71′e kadar düşürür ve yaklaşık 3-5 saat sürer. Oysa meyvenin suyunu içtiğimizde bu emilim yüzde 68′lere kadar çıkar ve sadece 10-15 dakika sürer.

Juicing aslında gıda takviyesi almak gibidir. 20 dakika içinde tüm besinler vücudunda dolaşmaya başlar. Juicing emilimi yüzde 99′larda iken en iyi sindirim sistemine sahip bir insanın katı yemekteki oranı bunun yarısına ulaşmamaktadır. Ayrıca juicing sırasında katı yemeği sindirmek için harcanan enerjiye de gerek kalmaz.

Juicing kesinlikle bir diyet türü değildir. Sadece 2-3 gün süren bir detokstur. Yani vücudu toksinlerden arındırmaktır. Bunu yaparken de meyve ve sebzelerden yararlanılır.

Juicingin yararları nelerdir?

* Sindirime yardım eder.
* Karaciğere iyi gelir.
* Saçları ve tırnakları güçlendirir.

Juicing hem meyve hem de sebzeleri içerir. Ağırlıklı olarak sebze tüketilmesi önerilir. Biraz tatlı isterseniz ise meyve takviyesi yapabilirsiniz. Meyveleri liflerinden ayırarak tüketirseniz, bazı yararlarını azaltmış olursunuz ve vücudunuzun alıştığından daha az şeker almış olursunuz. Bu nedenle meyveleri lifleriyle tüketmek önemlidir. juicing nedirAynı zamanda organik sebze ve meyve tüketmek önemlidir. Vücudumuzu temizlemeye çalışırken, organik olmayan gıdalar ile vücudumuza zararlı kimyasalları sokmamalıyız.

Juicing yaparken tüketebileceğiniz sebze ve meyveler şunlardır;

* Lahana
* Havuç
* Pancar
* Salatalık
* Kereviz
* Elma
* Şeftali
* Üzüm

Sebze ve meyve konusunda aslında kısıtlama yoktur. İstediğiniz meyvelerden, sebzelerden veya her ikisinden de karışımlar hazırlayabilirsiniz. Hazırlanan juicing, yarım saat içerisinde tüketilmelidir. Fakat 2 gün kadar cam kavanoz veya şişelerde saklanabilir.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla