Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.12.2015, 00:43   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Brezilya Fönü Zararlı Mı?

Brezilya Fönü Zararlı Mı?







Brezilya Fönü Nedir?

Son dönem hanımlarının en çok tercih ettiği ve brezilyalı bayanların saçlarında kullandıkları fön yöntemidir. Bu yöntem ile saça birçok farklı şekilde ve görsellik kazandırılabilir. Brezilyalı kadınların özellikle Rio Karnavalı zamanında yaptırdıkları saç modelleridir. Birçok farklı uygulanma şekli vardır. Ülkemizde bu işlemi uygulayabilen sayılı güzellik merkezleri mevcuttur. Öğrenebilmek için ise özel kurslara gitmek gerekiyor.


Brezilya Fönü Nasıl Yapılır?

Bu yöntem, saça kalıcı olarak şekilde verebilmek için kullanılan bir yöntemdir. Uzmanların söylediklerine göre etkisi 4 – 6 ay arasındadır ve sürekli uygulandığında kalıcı bir etki görülür. Ancak merak edilen en önemli husus, bu fön şeklinin nasıl gerçekleştiğidir.

* Öncelikle doğal içerikli şampuanlar ile saçlarınız 2 ya da 3 defa yıkanır.* Yıkamanın ardından herhangi bir ıslak ya da köpüklü yer kalmayıncaya kadar 15 dakika boyunca kurutularak öz görüntüsünü kazanması sağlanır.

* Yıkamanın ardından saç daha yumuşak ve düz bir yapıya kavuşacağından dolayı saçlar, Brezilya fönü işlemi için hazırlanır.
Brezilya fönünün özel maddesi olan Keratin jeli saçlara iyice yedirilecek şekilde, fırça yardımı ile sürülür.

* Daha sonra Brezilya keratin maddesi saçlara sabitlenerek muazzam bir görüntü elde edilir.

* Bu yöntem, saçlara kısım kısım uygulanmak zorundadır. Tüm saça boyama işlemi gibi bir anda uygulanması mümkün değildir.

* Keratin sürülen bölgeler, daha sonra fön makinesi ve tarağı eşliğinde iyice kurutulur.



Brezilya fönü, saçın öz rengi ve yapısını bozmadan gerçekleştirilmesi ile tanınan önemli bir fön yöntemidir. Üstelik terleme ya da hareketlilik ile bozulmayan saçlara sahip olmak isteyen bayanlar için kullanılır.Brezilya fönü olarak adlandırılan kalıcı fönün saçlara zararı olduğu bilinen bir gerçektir. Saç sağlığının zamanla bozulmasına neden olan Brezilya fönünü kullanmadan önce zararları hakkında bilgi sahibi olmanız, sonradan yaşayacağınız pişmanlıkların önüne geçecektir.

Brezilya Fönü Saç Şekilleri

Bu yöntem ile saçlarınıza dilediğiniz şekli kalıcı olarak vermeniz mümkündür. Nitekim yöntemi normal fön işleminden farklı kılan en önemli özelliği kalıcı bir etki sunmasıdır. Saçlarınızı daha güçlü hale getirmek için kullanılır. Hangi saçlara brezilya fönü uygulanabilir;

* Perma
* Düz saçlar
* Dalgalı saçlar
* %50 parçalanmış saçlar
* Kahkül modelleri ve bunun gibi daha birçok saç şekli, Brezilya fönü çerçevesinde 4 – 6 ay gibi bir süre kalıcık ile sağlanabilmektedir.


Brezilya Fönü Faydaları

* Nano keratin sayesinde saçınızın kendi öz rengine kavuşması sağlanır
* Saçın kalıcı olarak şekillendirilmesi sağlanır
* Saçta oluşan kırılmaları en az seviyeye indirir
* Yıpranmış saçların güçlenmesini sağlar
* Sıradan fönlere göre daha kalıcı sonuçlar veren Brezilya fönü, bayanlar arasında popüler olarak tercih edilmektedir. Yapılan araştırmalar Brezilya fönü uygulamasının zararlarını da gün yüzüne çıkarmıştır. Brezilya fönü, kahkül modellerine, yıpranmış saçlara, dalgalı saçlara, perma ve düz saçlara uygulanabilmektedir.


Brezilya Fönü Zararları

* Formaldehit kimyasalı saçlara ısıdan daha fazla zarar vermektedir. Kalıcı fön uygulaması güzellik açısından çekici gelse de saç sağlığına olan etkisi göz ardı edilmemelidir.
* Saçlarınıza evde yapacağınız uygulamalarda, kullandığınız üründe formaldehit olmamasına özen gösterin. Formaldehit içeren ürünler saçta bir koku oluşturur. Bu kokunun sebebi kimyasalın aşınmaması için uygulanan bir önleme aracıdır.
* Yurt dışı kaynaklı araştırmalar brezilya fönü uygulamasının ilk 1 saat içinde kişide bazı yan etkiler oluşturduğunu ortaya koymaktadır. Bunlar; yorgunluk, göz kızarması, burun kanaması gibi çeşitli rahatsızlıklardır. Bu yan etkilerin Formaldehit kimyasalı ile alakalı olduğu düşünülmektedir.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla