Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.12.2015, 12:53   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
soru Gece Mavisi Nerelerde Kullanılmaktadır?

Gece Mavisi Nerelerde Kullanılmaktadır?

Mavi gökyüzünü ve denizi simgeler, hatta bu her zaman çevremizde görmeye alışkın olduğumuz doğa harikaları gibi, mavi renk de psikolojimiz üzerinde olumlu etkiler uyandırdığı bilimsel olarak test edilmiştir. Örneğin günlük yaşamımızda gökyüzünün etkisini düşünüldüğünde, gökyüzü maviden griye dönüşüp bulutlar etrafı kapladığında insanların içerisine karamsarlık, darlık, huzursuzluk hissi düşer. Bunun ise en büyük sebebi sadece gökyüzü olayları değil, aynı zamanda renklerin insanlar üzerinde bıraktığı etkilerdendir. Maviden griye dönen gökyüzü rengi huzur veren etkisini kaybederken, yerini griye yani kasvete bırakır.
Yaz günlerinde masmavi gökyüzü ve denizi gören insanlar için ise durum tam tersidir. Yaz aylarında kişilerin daha cıvıl cıvıl ve huzurlu olduğu, mutlulukla dolaşıldığı gözlenmektedir. Bu durum da tıpkı kasvet yaratmada olduğu gibi, renklerin özellikle de mavinin psikolojimiz üzerindeki etkisini gösterir. Çünkü mavi ve özellikle de bu rengin açık tonları ruhu dinlendirir, huzur verir.

Renklerin önemli etkilerini farkında olan ve bu duruma daha bilinçli yaklaşan insanlar, artık maviye hayatlarında neredeyse kullandıkları her alanda yer vermektedir. Örneğin popüler sosyal paylaşım sitelerinin renginin ferahlatıcı etkisi olması sebebiyle mavi ağırlıklı olarak seçilmesi bu nedenledir.

Mavinin beğenilen ve sıkça kullanılan bir tonu olan gece mavisi, evlere ve ofislere rahatlık hissi taşımaktadır. Bu nedenle de dekorasyonda da önemli bir yer edinen gece mavisi, çoğu zaman evin salon bölümünde kullanılmaktadır. Salonda kullanılacak koltuklar, halılar ve perdelerden gece mavisi tonunun kullanmak istenildiği hemen her nokrada muhteşem bir dekorasyon yapılabilmektedir. Yatak odalarında daha çok pike takımlarının renginin gece mavisi seçilmesi, aynı zamanda yine halı rengini de gece mavisinin farklı bir tonlarında seçilerek kullanılması oda dekorasyonunu ve kombinini tamamlamaktadır.
Gece mavisinin kullanıldığı noktalar sadece dekorasyon ile sınırlı değildir. Bunun haricinde, pek çok noktada kullanılan bu renk, açık tenli kişilerde saç rengi olarak da çok tercih edilmektedir. Böylelikle daha canlı, çekici ve çarpıcı saçlara sahip olmak mümkündür.
Aynı zamanda kıyafet seçimlerinde de gece mavisi yoğun kullanılmaktadır. Örneğin bir müşteri temsilcisinin kıyafetlerinde daha çok gece mavisi tonları seçmesinin en önemli sebepleri arasında, bu rengi üzerinde gördüğümüz karşımızdaki kişilere daha kolay güvenme isteğimiz ve onlardan bize doğru yayılan huzur hissi olmaktadır. Bu durumda insanların ikna edilme şansı daha yüksektir.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla