Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.12.2015, 18:52   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yalnız Yatmaya Korkuyorum Ne Yapmalıyım?

Yalnız Yatmaya Korkuyorum Ne Yapmalıyım?

yalnız yatma korkusu, yalnız yatma korkusuyla nasıl baş edilir, yalnız uyumaya korkma, yalnızlık, yalnız yatma korkusunu yenmek için



Ülkemizde gece yalnız kalma korkusu neredeyse her insanda vardır çünkü annelerimiz bizleri küçükken yanında yatırdığından dolayı ister istemez onlara alışmaktayız ve yalnız yaptığımız zaman korkmaktayız. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen halen yalnız yatmaya korkan çok sayıda kişi olduğundan dolayı

Gece yalnız yatmaya korkuyorum ne yapmalıyım?




sorusunun cevabını arayan çok sayıda kişi bulunmaktadır. Bu durumun bilincinde olduğumuzdan dolayı sizlere gece yalnız kalma korkusu nasıl yenilir konusunda elimizden geldiğince bilgiler vermeye çalışacağız. Dediklerimizi dikkate almanız durumunda gece yalnız yatma korkunuzu büyük ölçüde yeneceğinizi inancındayız.

Gece yalnız yatma korkusu olan insanlar üzerinde yaptığımız gözlemlemeler sonucunda bu insanların özellikle ortamda ışık olmamasından dolayı yalnız yatmaya korktuklarını tespit ettik. Küçüklük dönemimizde birçoğumuz annemiz ya da babamızla yattığımızdan dolayı kendimizi güvende hissetmekteydik ancak yaşımız ilerlediğinde annemiz ve babamız bizlere ayrı oda açıp burada yatmamızı söylediklerinde içimizi derin bir korku sarmaktadır. Bu tip durumlarda korku oluşmasının en büyük nedeni özellikle küçük çocukların korkutulması ve bu korkunun benliklerine işlemiş olmasıdır. Uzmanlar ileride çocukların yalnız yatma korkusu yaşamaması için kesinlikle ebeveynlerin çocuklarını korkutmamasını tavsiye etmektedir.



Artık iş işten geçti ise yani zamanında korkutulduysanız ve bundan dolayı gece yalnız yatmaya korkuyorsanız kendinizi ortama alıştırmak adına öncelikli olarak ışık açık bir şekilde uyumaya çalışın. Daha sonrasında ışığı kapatın ve gece lambası kullanmaya başlayın. Gece lambası ile birlikte bir süre yatmaya devam ettikten sonra gece lambasını da odanızdan kaldırıp karanlık odada uyumaya özen gösterin. Bu dediklerimizi belirli zaman aralıklarında yapmanız halinde gece yalnız yatma korkunuzun bir süre sonra ortadan kalkacağına emin olabilirsiniz.

Elinizden geldiğince yattığınız zaman aklımızda kötü şeyler getirmeye özen gösterin. İnsanlar izledikleri korku filmlerinden aşırı derecede etkilenmektedir. Eğer gece yalnız yatmaya korkan bir kişiyseniz kesinlikle korku filmi izlemeyin. Korku filmlerinde görmüş olduğunuz sahneler tam uyuma esnasında aklınızda geldiğinde emin olun uykunuzun kaçmasına ve uyumaya korkmanıza neden olacaktır.

alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla