Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.12.2015, 18:29   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyada Adının Az Duyulduğu Muhteşem Adalar

Dünyada Adının Az Duyulduğu Muhteşem Adalar



Adının çok az kişi tarafından bilinmesine rağmen harika bir doğası olan adalar belirlendi.

Dünyadaki yaklaşık 200 ülke arasında bu ufacık tropikal adaları gözden kaçırmak işten değil. O yüzden, belki de adını daha önce duymadığınız tatil destinasyonları listelendi.




Güney Pasifik Okyanusu’nun güneyinde bulunan Vanuatu’nun 83 adası, 250 bin kadar bir nüfusu barındırıyor. Bu adaların bazıları ‘’mavi delik’’ adı verilen, yeraltı kaynaklarının kireçtaşını çözerek oluşturduğu su birikintilerine sahip.

ADA ÇOK FAZLA ŞEY VAADEDİYOR

Sır gibi saklansa da Vanuatu çok fazla şey vaadediyor. Aktif yanardağlar, kültürel ve sportif etkinlikler ve festivaller, harika dalış noktaları (ki bunların arasında dünyanın kamuya açık en büyük gemi enkazı da var) ve daha da fazlası, hepsi bu küçük ada ülkesinde.



DOĞAL BİR HAVUZ GİBİ

Karayipler’in güneyinde, Saint Lucia, Barbados ve Grenada üçgeninde Saint Vincent ve Grenadinler’i bulacaksınız. Ülkenin on ana adasında Karayipler’den bekleyeceğiniz üzere ihtişamlı yanardağlar, kudretli şelaleler ve tabi ki rüya gibi sahiller ile karşılaşacaksınız.
Saint Vincent ve Grenadinler’in kendine özgü güzelliklerinden biri ise Owia Tuz Gölü. Denizden izole bu göl adeta doğal bir havuz gibi.



20 BİN KİŞİ YAŞIYOR

Vanuatu gibi Güney Pasifik’te yer alan Cook Adaları büyük ihtimalle bu listedeki en ‘’meşhur’’ ülke. 15 adadan oluşan Cook Adaları’nda yaklaşık 20 bin kişi yaşıyor, ve bu adaların her biri kendi özgün karakterine sahip.



İkisi de göz alıcı plajlara sahip olsa da, bu ufak Karayip ada ülkesini Dominik Cumhuriyeti ile karştırmamak gerek. Dominika vatandaşıyım diyebilen 70 bin şanslı kişi var.

BİRÇOK AKTİVİTE YAPMAK MÜMKÜN

Bu yemyeşil ada şelaleri, tropik bitki örtüsünü ve volkanları keşfetmek için bire bir olsa da, küçük kasabaları da aynı derecede görülmeye değer. Yürüyüş yapmak size göre değilse merak etmeyin, kanyon tırmanışından river tubing gibi su sporlarına kadar birçok aktivite bulacaksınız.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla