Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.2016, 00:02   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Firikli meyhane pilavı Tarifi

Firikli meyhane pilavı Tarifi



Malzemeler

750 gr küçük kuşbaşı et
3 büyük kuru soğan
6 tane taze kırmızı biber
2 kaşık biber salçasi
1 dolu kaşık domates salçası
2 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
Tuz-karabiber
1 kase pişmiş nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
2 dolu kaşık tereyağ-sadeyağ

Firikli meyhane pilavı Yapılışı


750 gr küçük kuşbaşı et, bir çay bardağı zeytin yağında tuz ve karabiber eklenerek kavrulur. Bir yanda soğanlar ve kırmızı biberler doğranır ete eklenir. Birazda beraber kavrulur. Sonra biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Suyunu koyup kaynamaya bırakılır..

Yarım saat pişer. sonra 2 bardak firik, 1 bardak bulgur ve 1 kase pişmiş nohut eklenir. Suyunu çekene kadar beklenir, üzerine yağ tavlanır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla