Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.2016, 15:51   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Saçlara Çıt Çıt Nasıl Takılır?

Saçlara Çıt Çıt Nasıl Takılır?



2016 saç modelleri,Çıt Çıt Toka





Elektriklenen, kabaran saçlar mücadele, kepekten kurtulma ve saça hacim verme yolları gibi pek çok konuya dair önerileri sizler ile daha önce paylaştım. Şimdiyse sıra saçlara hacim ve uzunluk kazandıran çıt çıt kullanımına dair bilgilere geldi. Çıt çıt nedir, çıt çıt nasıl takılır, çıt çıt takılırken nelere dikkat etmeli?





Sizler de iyi biliyorsunuz ki saçları daha dolgun göstermenin bir kaç yolu var. Spreyler, krepeler, doğru saç kesimi filan ilk akla gelenler kuşkusuz. Tek isteğimiz dolgun göstermekse bir süreliğine bunu sağlayabiliriz. ancak hem dolgun hem de uzun olmasını istiyorsak ve de bunu hemen istiyorsanız geriye bir kaç seçeneğiniz kalıyor. Bunlar peruk, kaynak veya çıt çıt. Bunların arasından kuaförlerde en çok kullanılanlar kaynak ve çıt çıt. Kaynak, saç diplerinden bir kaç saça, ince tutamlar halinde saçların hazırlanan bir anlamda yapıştırılması işlemidir. Bu yapıştırma işlemi için farklı malzemeler kullanılıyor. Bildiğim kadarıyla eskiden daha zararlı olan bu malzemeler şimdilerde saça daha zararsız hale geldi. Saça kaynak yaptırmak zararlı mı zararsız mı bilmiyorum açıkçası (gelişen teknolojiler sayesinde seçenek fazla) zaten konumuz da bu değil. Biz bugün daha çok takıp çıkarma özgürlüğü tamamen sizde olan çıt çıt kullanımı ile ilgileneceğiz.


Çıt çıtlar, aslında oldukça kolay takıp çıkarma özelliğinden dolayı kullanışlı bir saç uzatma ve saç dolgunlaştırma malzemesi veya yöntemidir. Çıt çıtların naısl takıldığını öğrendiğiniz zaman kendiniz kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Kaynakların olduğu gibi çıt çıtlarında pek çok çeşidi vardır aslında. Adını takma sırasında kullanılan tokalarından alan çıt çıtlar, saç içerisinde kullanılacağı yerlere göre 2 tokalı, üç tokalı, yarım ay çıt çıt veya kakül çı çıt gibi çeşitlere ayrılırlar. Şu sıralarda en popüler olan çıt çıt modeli kahkül çıt çıt aslında. Kahkül trendi ile birlikte saçını kestirmek istemeyen ama zaman zaman kahkülü olsun isteyenler için kahkül çıt çıtlar imdada yetişiyor. Kuşkusuz çıt çıtlar da kullanılan saçlara göre de çeşitlendirmek mümkün. Gerçek insan saçından çıt çıt (ki en doğal olanıdır) olduğu gibi sentetik saçlardan çıt çıtlar da bulunmaktadır. Gerçek insan saçı tercih ederseniz istediğiniz gibi boyayabilirsiniz.





Aslında ilk kullanmaya başladığınız zaman takılması zor gibi geliyor. Ancak çıt çıt nasıl takılır öğrendikten ve eliniz alıştıktan sonra kısa zamanda takıp çıkarmak mümkün. Çıt çıt takma adımlarına geçmeden önce saçınızı ve çıt çıtları hazırlamanızı öneririm. Yani eğer saçlarınızı dalgalı istiyor ve bunun için maşa yapacaksanız, çıt çıtları takmadan önce yapın. Aslında benzer durum çıt çıtlarınız için de geçerli. Takmadan önce çıt çıtları tarayın ve maşa yapın (veya düz istiyorsanız fön çekin)

1- Çıt çıtları takmaya ense bölümünüzden başlayın. Çıt çıtı takacağınız bölgeyi ayırın ve diğer saçları bir toka ile tutturun. Başın arka tarafındaki enseye yakın kısma genellikle 4 tokalı veya 3 tokalı geniş çıt çıtlar takılabiliyor.
2- Çıt çıtı takacağınız saç tutamını ayırın ve saç spreyi sıkın. Bu çıt çıtın bir süre sonra kaymasını engelleyecektir.
3- Spreyi sıktığınız saç diplerine sık dişli bir tarak kullanarak krepe atın. Krepe yerine başka ne yapabilirim diyorsanız, tokayı takmak istediği yere yerleştirin. Ardından tokayı dairesel hareketler ile saçların çevresinde ufak hareketlerle döndürün. Yapmaya çalıştığımız şey saçların çıt çıt tokasının dişlilerine dolanması ve düşmesi aslında. Bu işlem saçaa krepeden daha az zarar verecektir.





4- Çıt çıt tokalarını saç diplerine doğru krepenin içine iyice geçecek şekilde yerleştirin. Çıt çıt tokalarını ortadaki tokadan başlayarak kenarlara doğru kapatın (ilk defa kullanıyorsanız bu tokaları öncesinde nasıl açılıp kapandığını kontrol edin) Çalışma prensibi temel olarak, tokanın iki kenarından bastırıldığında saçların tokanın arasında kalmasını sağlamaktır.
5- Üste ayırdığınız saçları salın. Arka tarafta tek bir çıt çıt her zaman yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden yine başın arka tarafına enseye yakın çıt çıtın bir kaç parmak üstüne 2 tane 3’lü takılabilir. Diğer yandan yeni çıkan yarım ay çıt çıtlar ile bir kerede arka bölümü halledebilirsiniz.
6- Tek veya 2 tokalı çıt çıt’lar başın her iki yanı için kullanılır genellikle. Kendi saçınızın yoğunluğuna göre iki yana birer çıt çıt mı yoksa arka taraftaki gibi iki çıt çıt üst üste mi takacağınıza karar verebilirsiniz. Ancak önerim dolgun göstermek adına fazla sayıda çıt çıt kullanmamanız. Bu doğal görünümden uzaklaştıracak ve fazla takmaktan ötürü oluşan ağırlık bir süre sonra başınızı ağrıtacaktır.
7- Son olarak kendi saçlarınızın çıt çıtların üzerine düşmesine izin verin. Nazikçe tüm saçı tarayın (sert tarama sebebiyle çıt çıtlara takılı saçlar kopabilir, dikkatli olun) ve son şeklini verin saçınızın.
Çıt çıtlar kendi saç renginiz ile aynı renkte olduğu zaman oldukça doğal bir görüntü elde edersiniz. Saçlarının uzun, gür ve güzel görünmesini isteyen herkes bu yönteme başvurabilir. İstediği zaman kısa saç takılabilir. Uzunca bir süredir çıt çıt kullanıyorum ve açıkçası istediğim zaman kısa, istediğim zaman uzun saça sahip olmanın verdiği rahatlık iyi hissettiriyor. Geceleri çıkarın ki rahat uyuyun (ben alıştığım için onlarla uyuyabiliyorum ama siz beni örnek almayın) Çıt çıtları düzgün takıp çıkarır, abartılı krepeler atmazsanız, saçınıza zararı olmayacaktır.




__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla