Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.01.2016, 23:03   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tekrar Isıtılınca Zehirleyen 5 Yiyecek

Tekrar Isıtılınca Zehirleyen 5 Yiyecek

Pancar:



Pancarda anormal derecede nitrat bulunur ki, bu çok iyidir. Ancak bu nitrat sebebiyle pancar da tekrar ısıtılmaması gereken besinler kategorisine girer.

Tavuk:



Tavuk da ısıtılmaması gereken besinlerden. En ağır besin zehirlenmelerine yol açan bu yiyecek ısıtıldığı zaman içerisindeki proteinin yapısı değişiyor ve bakteri üretiyor. Pişmiş tavuk yemeğini ya düşük derecede hafif ısıtın ya da soğuk yiyin.

Mantar:



Mantar tekrar ısıtılma konusunda riskli bir besin. Mantarlı yemekler ısıtıldığında besin değeri kalmıyor. Ayrıca tekrar ısıtmak sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Mantarlı yemeklerinizi ertesi güne bırakmayın ve tekrar ısıtmayın. Mantar yemeği hazırlıktan hemen sonra bir seferde tüketilmeli.

Ispanak:



Ispanağı ısıtmak da oldukça riskli bir işlem. Pancarda olduğu gibi ıspanakta da yüksek oranda nitrat bulunur. İkinci ısıtılma işleminin ardından tüm ıspanak nitrata dönecektir ki bu da kanserojen bir yapı almasına neden oluyor.

Yumurta:




Farklı şekillerde pişirilmiş yumurta yüksek derecede ısıtıldığında içindeki su miktarı azalıyor ve tavukta olduğu gibi protein yapısı değişiyor. Nadir görülen bir zehirlenme türü olsa da yumurtalı yemekler ve sosları tüketirken dikkatli olmakta yarar var.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla