Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.01.2016, 23:59   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnsanlar Uykuda Neden Konuşur?

İnsanlar Uykuda Neden Konuşur?




Uykunun düzensiz ve bölük olmasından ötürü insanların hitabı bozulmakta ve konuşmasında ciddi anlamda yersizlikler meydana gelmektedir. Uyku zamanı süresince durduk yere ara ara uyanmanız durumunda uykunuzu yeterli düzeyde alamamanız nedeniyle bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmeniz olasıdır. Ferdin psikolojik olarak uykusuzluktan etkilenip etkilenmediğini belirlemek adına kişinin konuşmaları gözlemlenir. Gün içerisinde yoğun bir tempo ile çalışan insanların uykusu deliksiz olacağından bunalıma girerek uyku esnasında konuşmaları muhtemeldir. Uyku beynin tahrip olmasına ve sıhhatli olarak dinlenme moduna geçmesine tesir etmektedir. Kişinin uyuyor olmasına rağmen kendisini uyanık olarak hissetmesi uykuda konuşmanın en büyük nedeni olarak gösterilebilir.
Uykuda konuşma daha fazla 4-6 yaş grubu evlatlarda gözlemlenmektedir. Bu yaş grubu çocuklar gün içerisinde yaşamış olduğu vakaları fazla değişik yaşadıklarından ve bir dizi deneyimleri yeni edindiklerinden bazı zamanlar fazla ruhsal gerilimli olarak uyumaktadır. Uykunun içinde ağır uyku kısmı çocuklarda bir hayli baskındır ve bu derin uykudan meydana gelen kısmı uyanıklar çocukların günlük bunalımını uyku esnasında konuşarak çıkarmalarına sebep olabilir. Yaşlılardaki uyku esnasında konuşmalar ise çocuklardaki uykuda konuşmalardan birazcık değişiktir. Onların uyku esnasında konuşmaları çoğu zaman rüya zamanında görülür ve rüya zamanında adale aktivitesi normalde 0 olması gerekirken 0′a düşmediği hallerde bir huy bozukluğu görülür. Onlar rüyalarında gördükleri şeyleri dile dökerek uykularında konuşurlar. Günlük hayatlarındaki vakaları değil, rüyanın muhteviyatıyla ilişkili olacak bir şekilde konuşurlar. Evlatlarda meydana gelen konuşmalarda ise günlük bunalımın dışa vurumuna ilişik rastlantılar ortaya çıkar. Çocuk bir arkadaşıyla dövüş ettiyse arkadaşının adını sayıklar yahut onunla dövüş ediyormuş şeklinde hareketler yapar. Bağlı olarak sabah ne yaşadığını, başından neler geçtiğini çocuğu uyku esnasında gözlemleyerek anlamak mümkündür.
Uyku halindeyken konuşan bir kişiyi uyandırmak gerekmemektedir. Şayet çocukluk yaş sınıfında meydana gelen bir uykuda konuşma ise bu bazen bağırma, yüksek sesle haykırma, üzülme şeklinde şahsını gösterebilir. Bu şekilde hallerde kişiyi uyandırmak yahut çocuğu uyandırmak yerine saçını okşayıp yine uykuya dalmasını temin etmek icap eder. Şayet size kaygı veren bir vaziyet mevzubahis ise ve uyandırmak halinde kalırsanız ferdin sıkıntısını ve o anda yaşamış olduğu çizelgenin birazcık daha çoğalmasına neden olursunuz. O yüzden mutlak suretle uyandırılmamalı ve yeniden uykuya dönene kadar bedensel temaslar kurarak bu işin iyileşmesini ve bireyin yine uykuya dalmasını beklemek icap eder. Bu sayede uykuda konuşma problemi bir sorun olmaktan çıkarılabilir.
Uyku esnasında konuşma sorununun tedavi edilmesi ihtiyaç duyulan bir vaziyet değildir. Çünkü kısa zaman müddetli ve ferdin uykusunu olumsuz etkilemeyen bir haldir. Her ne miktarda uyanıklık tepkileri esnasında gözlemlense de kısa zamanlı olması uykunun genel yapısını bozucu niteliğe haiz olmadığını bizlere göstermektedir. Uyku esnasında konuşmayla beraber gece terörü yahut uykuda gezmeler beraber gözlemleniyor ise bu hallerde hastalığı iyileştirmeye gereksinim duyulur. Yalnız başına uykuda konuşma meydana geldiğinde bir iyileştirme periyodu gerekmemektedir. Akşam uykusunda bağırma, gece terörü olmasa da bağırma, sayıklama tarzındaki vakalar yahut ruhsal gerilimli hallerin sıkça gözlemlenmesi bilhassa çocukluk yaş grubunda gün içindeki ruhsal gerilimin az hale getirilmesiyle ve bunu hafifletici ortamların sağlanması ile geceyi deşarj olmak olasıdır. Bu yüzden uykuda konuşma sorununu büyültmeyerek sorunu kendi çabalarınız ile çözmeye çalışmanızda fayda var.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla