Konu: Muz Reçeli
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.01.2016, 09:51   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Muz Reçeli

Muz Reçeli







Malzemeler

• 2 kg muz
• 1 paket vanilya
• 1 kg toz şeker
• ½ adet limon

Yapılışı

1. Muzların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
2. Üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip, muzları ezmeden yavaşça karıştırın.
3. Şekerli muzlu karışımı 1 saat kadar bekletin.
4. Muzlar şekeri ve vanilya aromasını iyice çektikten sonra büyükçe bir tencereye alın.
5. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve pişirin.
6. Kaynamaya başladığında 5 dakika daha pişirin.
7. Kavanozlara paylaştırarak soğumaya bırakın.
8. Soğuduktan sonra kavanozların kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin.
9. Dilediğinizde kavanozlardan çıkararak servis edin.




__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla