Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.01.2016, 20:43   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fırında Bütün Karnabahar

Fırında Bütün Karnabahar



Yapmanız gereken aslında çok basit, bunun için en önemli şey karnabaharın bütün olması ve boyutları. Karnabaharı isterseniz daha küçük de kullanabilirsiniz ama 600-700 gr civarı olması iyi sonuç veriyor.

Karnabaharınızı haşlarken süre tutmayı unutmayın. Verdiğim süreden ne az ne de çok haşlayın. Çiğ kalacağını düşünerek biraz fazla haşlarsanız sudan ya da fırından alırken dağılma riskiyle karşılaşabilirsiniz.

Kullanacağınız yoğurt ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar iyi olacaktır aklınızda olsun.

Tarifin Videolu Anlatımı:





Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
tuz
karabiber



Yapılışı:

Bütün karnabaharın yapraklarını temizleyin. Büyük boy bir tencerede suyu kaynatın ve içine biraz tuz atın.
Kaynayan suda karnabaharı 5 dakika haşlayın.
Haşlanan karnabaharı süzün ve ilk sıcaklığını atması için 10 dakika dinlendirin.
Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi çırpın.
Borcama ya da fırın tepsisine aldığınız karnabaharı yoğurtlu karışımla kaplayın.
200 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak ya da soğuk dilimleyerek servis yapın

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla