Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.01.2016, 16:19   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evlenmeden Önce Konuşulması Gereken 11 Konu

Evlenmeden Önce Konuşulması Gereken 11 Konu



aşk,çocuk,evlilik,ilişki,saygı,sevgi,sorumluluk,ye mek yapmak





Hayatınızla ilgili birçok hedefinize ulaşıp kendi ayaklarınızın üzerinde durabilir bir konuma geldiyseniz, sevdiğiniz ve sizi mutlu edeceğine inandığınız kişiyle evlenmek için harekete geçebilirsiniz. Eğer uzun süredir devam eden bir birlikteliğiniz varsa, bu büyük adımı atmadan önce hayatınızın geri kalanını o kişiyle geçirmek isteyip istemediğinize karar vermelisiniz.

Mutlu bir yuva kurmak istiyorsanız, evliliğe adım atmadan önce birbiriniz hakkında bazı konuları gözden geçirmeniz gerek. Sevgilinizin teklifini kabul etmeden önce dikkat etmeniz gereken konuları sizler için bir araya getirdik.

Onu her haliyle seviyor musunuz?
Sevgilinizin bazı huyları hoşunuza gitmeyebilir. Öyleyse bu tür davranışları evlendikten sonra da devam edecektir. İnsan 7’sinde neyse 70’inde odur diye boşa dememişler. Partneriniz dağınık, inatçı, kıskanç veya gece kuşu olabilir. Bu tip olumsuz özellikleri bu zamana kadar değişmemişse evlendikten sonra değişmesini beklemek hata olur. Hayat arkadaşınız olarak seçtiğiniz kişinin sizi rahatsız eden olumsuz özelliklerini düşünüp bunları kabul edip edemeyeceğinizden emin olun. Onu olduğu gibi sevebilecekseniz ve bazı davranışlarını alttan alabilecekseniz sorun yok.

Maddi durumu önemli
Bazı kişiler fazla üzerinde durmasa da maddi durum önemli konuların başında geliyor. Her şeyin oldukça pahalı olduğu günümüzde rahat bir yaşantı için düzenli bir gelirinizin olması şart. Tek başınıza anca geçinebiliyorken, evlenince eklenecek elektrik, su, telefon giderleri, haftalık gıda masrafları ve daha birçok sorumluluk ile büyük bir yükün altına gireceğinizi göz önünde bulundurun.

Bu bakımdan evlenmeden önce partnerinizin düzenli gelirine ek olarak, varsa birikimleri ve borçları hakkında bilgi sahibi olun. Borçları varsa birbirinize destek olabileceğinizi belirtin.

Amacınız evlenmek mi, yoksa sevdiğiniz kişiyle bir hayat kurmak mı?
Evlilik zamanınızın gelip geçiyor olması veya çevrenizdeki herkesin evleniyor olmasından dolayı evlenmeniz gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Yoksa partnerinizin sizin için doğru kişi olduğundan emin misiniz? Sevgilinizin gerçekten evlenmek istediğiniz kişi olup olmadığını anlamak için şu sorulara yanıt verin; “İlişkinizden memnun musunuz?”, “Düğününüzde, balayınızda ya da aynı evde başka biriyle olmayı mı hayal ediyorsunuz?” Bu sorulara dürüstçe cevap verdiğinizde o kişinin doğru kişi olup olmadığına emin olabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak sizin için ne ifade ediyor?
Evliliklerin en güzel meyvesi çocuklardır. Ancak bazı çiftler bu konuda farklı düşüncede olabilir. Kimi çiftler birden çok çocukları olsun isterken, kimileri bir taneyi bile fazla bulabilir. Evlenmeden önce partnerinizi karşınıza alarak mutlaka bu konu hakkındaki görüşlerini öğrenin. Burada ikinizin de olaya benzer açıdan bakması önemli.
Aynı görüşte değilseniz ve fedakarlık yapma niyetiniz yoksa bu konu evliliğiniz süresince sorun yaratabilir. Bu sebeple evlenmeyi düşündüğünüz kişiye şu soruyu sorun; Bir gün bir çocuğumuzun olup mutlu bir aile olmamızı ister misin? Buna vereceği yanıta göre bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Yemek yapma konusunda yetenekli misiniz?
Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözü boşa değil. Yalnız söz konusu sadece partneriniz değil. Evliliğe adım atıyorsanız, en azından kendinizi doyuracak kadar yemek yapmayı biliyor olmalısınız. Dışarıdan hazır yemek söylemeye para dayanmayacağı gibi, sürekli yumurta kırıp makarna yapmak pek hoş olmaz. Bazı yemekleri yapmada başarılı olmayabilirsiniz, ancak basit tariflerle başlayıp zamanla kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Eşinizin mutfakla ilgili olması da sizin için bir avantaj olabilir. Birlikte veya yalnız mutfağa girerek keyifle yemek yapabilirsiniz.

Yalnız vakit geçirebiliyor musunuz?
Evlenmiş olmanız eşinizle sürekli dip dibe olacağınız anlamına gelmiyor. Eşiniz iş seyahatindeyken veya arkadaşlarıyla zaman geçirirken siz de kendi başınıza vakit geçirmeyi bilmelisiniz. Yalnız kalmayı sevmeyen kişiler için bu durum biraz zor olabilir. Ancak eğer ev hanımı değilseniz, aynı şey sizin için de geçerli olabilir. Sizin de işiniz uzayıp eve geç gelme durumunuz olabilir, ya da kız kıza arkadaşlarınızla vakit geçirmek istediğiniz zamanlar olabilir. Bu nedenle arada bir yalnız olmanızda bir sakınca yok. Böylece hem biraz kafanızı dinler, hem de bu süreçte birbirinizin değerini daha iyi anlarsınız.

Sosyal hayatınız nasıl?
Gezmeyi, eğlenmeyi seven sosyal birisi misiniz? Eğer öyleyse karşınızdaki kişinin de benzer özelliklere sahip olmasında fayda var. Çevreniz genişse, onlarla ara sıra dışarı çıkmak, konsere, yemeğe, tiyatroya gitmek isteyebilirsiniz. Ancak eşiniz gezmeyi ve bu tarz etkinlikleri sevmiyorsa bu konu ilerleyen zamanlarda ikiniz arasında sorun yaratabilir.

Gezmeye düşkün biriyseniz, evden çıkmayı sevmeyen, tatile gitmeyi gereksiz bulan biriyle evliliğiniz boyunca büyük problemler yaşayabilirsiniz. Bu sebeple eşiniz olmasını düşündüğünüz kişiyle bu konuları konuşup görüşlerini almanızı öneririz.

Kişisel birikimlerinizi idare edebiliyor musunuz?
Evlendiğinizde birtakım maddi yükümlülüklerin altına da girmiş olacaksınız. Evlendikten sonra birikim ve harcamalarınızı farklı bir şekilde yürütebilirsiniz. Ortak bir harcama hesabı açıp evin masraflarını buradan karşılayabilir veya kendi aranızda iş bölümü yapabilirsiniz. Gelirlerinizi ortak bir havuzda toplayabilir, ya da ayrı ayrı kullanıp her biriniz belirli giderleri üstlenebilirsiniz.

Sorumluluklarınızın bilincinde misiniz?
Evlilik birçok sorumluluğu beraberinde getirir. Evliliğe kalkışmadan önce, partnerinizin bu tür sorumlulukları almaya hazır olup olmadığından emin olun. Evliliğin ilerleyen dönemlerinde sorumluluklar artacağı için eşinizin bu sorumluluklarla baş edip edemeyeceğini bilmeniz gerek. Aksi halde evliliğinizde sorunlar yaşanabilir.

Yatakta mutlu musunuz?
Bir ilişkinin en önemli unsurları arasında cinsellik yer alır. Partnerinizle bir arada olmanızı sağlayan şeylerden biri de cinsel açıdan uyumunuzdur. Yatakta aynı şeylerden zevk alıyorsanız, bu bir sıfır önde başladığınızı gösterir. Evli bir çifti aynı evde yaşayan iki kişiden ayıran şey, sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olmalarıdır. Bu nedenle o konuda ikinizin de tatmin olduğundan emin olun.

Sağlıklı şekilde tartışabiliyor musunuz?
Hiçbir kişinin her konuda aynı fikirde olması beklenemez. Birlikteliğiniz boyunca bir kere bile tartışmadıysanız veya anlaşmazlık yaşamadıysanız, bu durum ikinizden birinin bazı şeyleri alttan aldığını veya sıkıntılarını paylaşmadığını gösterir. Sağlıklı bir ilişkide doğru bir şekilde tartışabiliyor olmanız gerek. Sorunlarınızı ve onların sizi ne derece etkilediğini partnerinizle paylaşıp bir uzlaşmaya varmalısınız. Gerektiğinde her ikiniz fedakarlık gösterebilmelisiniz.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla