Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.01.2016, 12:18   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hangi Vitaminler Saçları Uzatır?

Hangi Vitaminler Saçları Uzatır?

saç, saç uzatmak, hangi vitamin saçlarda etkili, saçları uzatmak için hangi vitaminler kullanılmalı, saç uzatmak hakkında



Vücut sağlığını korumak için gerekli olan vitaminler aslında saçların uzaması için de gerçekten büyük bir önem taşımaktadır. Bu yüzden de vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerin de eksiksiz bir şekilde karşılanması saçların hem güçlü hem de hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olacaktır.

İşte Saç Uzatan vitaminler ;

A Vitamini; A vitamini hem saçların güçlenmesini hem uzamasını hem de aynı zamanda cildin güzelleşmesini sağlayan bir vitamindir. A vitamini eksikliğinde saç derisini sağlığını yitirir ve saçların uzaması yavaşlayıp kuruma sorunu ortaya çıkar.

H vitamini: H vitamini B vitamini etkileri gösteren bir vitamindir. H vitamini hücrelerin büyümesinde de oldukça etkilidir. Bu yüzden hem güçlü saçlar hem de güçlü tırnaklar için vücudun H vitaminine ihtiyacı vardır.

B12 B6 Vitamini; B12 ile B6 vitaminleri beyazlamış olan saçları yeniden eski rengine dönüştürmeye çalışan vitaminlerdir. B12 ile B6 vitaminleri ayrıca sinir sistemi ile beyin metabolizmasının düzenli bir şekilde işlemesi için etkilidirler.

B2 Vitamini: B2 vitamini yeteri derecede alınmaz ise hem saç köklerinde yağlanma hem de saç uçlarında kuruluk sorunu ortaya çıkar. B2 vitamini vücut için yeterli düzeyde alındığında ise saçlar çok daha sağlıklı ve çok daha parlak bir görünüme sahip olur.

B3 vitamini: Vücut için yeterli miktarda B3 vitamini alınmadığı taktirde çok erken yaşlarda saç beyazlaması durumu söz konusudur. B3 vitamini saçın oluşumunda etkili olan pigmentler açısından çok gereklidir. B3 vitamini saçların uzaması açısından da çok gerekli olan bu vitamini isterseniz direk olarak balık ile fıstık ve ayrıca kırmızı et ile de alabilirsiniz.

B7 vitamini; Özellikle erkeklerde saç dökülmesinin asıl nedeni arsasında B7 vitamininin eksikliğidir. B7 vitamini hem saç yapısının elastikiyetini arttırır hem de saçların uzamasını sağlayıp aynı zamanda da saç kırılmalarının önüne geçer. Eğer yeterli miktarda B7 alınmaz ise saç derisinde kaşıntı ile pullanma sorunları ortaya çıkacaktır. B7 vitaminini isterseniz direk olarak beyaz et ile karpuz ve balık gibi B7 vitamini açısından zengin gıdalardan alabilirsiniz.

D vitamini; D vitamini sağlıklı bir saç için ve saç köklerinin sağlıklı yapısı için çok önemli bir vitamindir. Eğer bir anda saçlarınızda dökülmeler meydana gelmeye başladı ise o zaman mutlaka D vitamini eksikliğinden şüphe edebilirsiniz.

C vitamini: Sadece sağlıklı saçlar için değil sağlıklı bir vücut için de C vitamini alımı gereklidir. C vitamini anti oksidan olarak da çalışmakta ve saçlara çok sağlıklı bir biçimde parlaklık kazandırmaktadır. Saç kaybı yaşadığınız zaman aynı D vitamini gibi C vitamini eksikliğinden de şüphe etmek gerekir. Eğer saçlarınızı uzatmak istiyorsanız o zaman C vitamini takviyesi almayı isteyebilirsiniz.

E vitamini: Saç uzatmak amacı ile saç derisinde kan dolaşımını hızlandırmak gereklidir ve bunun için de E vitaminine ihtiyacınız vardır.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla