Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.02.2016, 13:23   #2 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Allık Fırçası Nasıl Yıkanır?

Allık Fırçası Nasıl Temizlenir?

allık fırçası, allık fırçası nasıl temizlenir, allık fırçası temizleme ipuçları, allık fırçası temizliği hakkında




Makyaj kendine bakan ve kendini her an iyi hissetmek isteyen her kadın için büyük bir önem taşır.

Ancak makyaj yapmak daha doğrusu mükemmel yani kusursuz bir makyaj yapmak sadece temiz ve kullanışlı makyaj fırçaları ile mümkündür.
Oysaki makyaj fırçalarının üzerinde sürekli olarak fondöten veya allık ya da ruj kalıntıları birikir. Makyaj fırçalarının üzerinde birikmiş olan bu kozmetik kalıntı ve kirlerini tamamen ve bilhassa fırçalara zarar vermeden çıkarmak da çok zordur.
Allık Fırçası Temizliği

Makyaj fırçalarını asla ve asla gelişi güzel bir şekilde temizlemeyin. Çünkü her makyaj fırçası aynı şekilde temizlenmez. Bunun da nedeni her makyaj fırçasının kılının farklı malzemelerden yapılmış olmasıdır.

Yöntem 1: Bu yöntemde sızma zeytinyağı ile anti bakteriyel sıvı sabuna ihtiyacınız var.

İlk önce temiz bir tabağın içerisine bir miktar kadar zeytinyağı koyun. Daha sonra hemen üstüne anti bakteriyel sıvı sabununu göz kararı ekleyin. Sonrasında allık fırçanızı ve allık fırçası türünde olan yumuşak ve ipeksi kıllara sahip olan fırçalarınızı sıra ile ve yuvarlak hareketler yaparak hazırladığınız bu karışımın içerisinde yedirin. Karışımı fırça ya da fırçalara iyice yedirdikten sonra fırçayı alın ve avucunuzun içinde sağ ile sol hareketleri yapıp fırça ya da fırçaların mikroptan tamamen arınması ve aynı zamanda da kirin temizlemesi için fırça ya da fırçaları avucunuza iyice sürtün.

Kirlerden tamamen arındırdığınız makyaj fırçalarınızı sonra ılık su ile ve yine sağ ile sola hareket ettirmek sureti ile fırçadaki yağ ile sabunu tamamen arındırın. Fakat bu işlemi uygularken fırçanın sadece ve sadece uç kısımlarının su görmesine özen göstermeye çalışın çünkü dip kısımlara değen su fırçanın ömrünün kısalmasına sebep olur. Fırçalara kurutma işlemi uygulamak için isterseniz temiz bir havlu kullanabilirsiniz. Veya isterseniz fırçaların hepsini baş aşağı asarak kurutma işlemi uygulayabilirsiniz.

Yöntem 2: Temiz bir kasenin içerisine ılık su koyun ve içerisine bir miktar nemlendirici ihtiva eden bir şampuan ilave edin. Sonra özellikle kalın kıl yapısına sahip olan fırçaları kaseye koyun ve sonra fırçaları yine sağ ve sol hareketler uygulamak sureti ile fırçaları iyice temizleyin. Daha sonra suyu dökün ve kaseyi tamamen temizleyip, duruladıktan sonra tekrar temiz su ile doldurun ve aynı işlemi su da hiçbir şekilde renk değişimi olmayana kadar tekrar edin. Daha sonra tamamen temizlemiş olduğunuz fırçaları temiz bir havlu ile iyice kurutun.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla