Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.02.2016, 14:39   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeni Alınan Kıyafetler Tehlike Saçıyor

Yeni Alınan Kıyafetler Tehlike Saçıyor






yeni kıyafetler,alışveriş,bakteri yuvası,tehlike

Yeni kıyafetler zararlı kimyasallar ve mikroorganizmalar barındırıyor ve giymeden önce en az bir kere yıkamak önem taşıyor.

Mağazadan yeni aldığınız bir bluzu veya pantolonu hiç yıkamadan giyiyorsanız maalesef yanlış yaptığınızı söylemek zorundayız. Bu çok sık yapılan bir hata çünkü yeni aldığınız kıyafetlerin kumaşları çok temiz ve parlak görünse de gerçekler düşündüğünüz gibi değil. New York Üniversitesi’nden Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Philip Tierno, yaptığı araştırmalar sonucunda yeni kıyafetlerle ilgili bazı bilinmeyenleri ortaya çıkardı. Yeni kıyafetlerin üzerinde boyalar ve kimyasallar kalmış olabiliyor ve bunlar cilt hastalıklarına yol açabiliyor. Hatta inanması güç ama nadir de olsa yıkamadan giydiğiniz kıyafetler aracılığıyla bit gibi küçük haşerelere maruz kalmanız olası. Eğer yeni kıyafetlerinizi yıkamadan giyenlerdenseniz bu bilgiler fikrinizi değiştirebilir.

Herkesin denediği kıyafetler bakteri yuvası

Dr. Tierno bilinen zincir giyim mağazalarından aldığı pantolon, bluz, ceket, iç çamaşırı gibi kıyafetlerin üzerinde yaptığı testler sonucunda kumaşlarda bakteri, maya, deri kalıntısı ve dışkıya rastladığını açıkladı. Aslında özellikle mayo ve iç çamaşırı bu konuda en tehlikeli olanlar. Tierno, “Bazı kıyafetler birçok insan tarafından denendiği için özellikle çok fazla bakteri ve mikrop barındırıyor.
Yıkanmayan kıyafetlerden hangi mikroplar bulaşıyor?

Peki, eve getirip yıkamadan giydiğiniz, birçok kişi tarafından daha önce denenmiş kıyafetlerden hangi hastalıkları kapabilirsiniz? Bu konu düşündüğünüzden daha tehlikeli.

Kıyafetlerde bulunan zararlı kalıntılar yüzünden bulaşan mikrop ve bakteriler şunlar:

İshal
MRSA Bakterisi (Hastane mikrobu)
Salmonella bakterisi
Norovirüsü
Mantar enfeksiyonları
Beta mikrobu
Bit ve uyuz

Bu mikropların hiçbiri hafife alınacak türden değil ancak iyi haber şu ki bağışıklık sistemimiz bunlarla mücadele edecek kadar güçlü. Dr. Tierno: “Neyse ki bağışıklık sistemimiz oldukça güçlü ve küçük miktarlarda olduğu zaman bu mikroplarla başa çıkabiliyor. Her temas ettiğiniz bakteri sizi hasta edecek anlamına gelmiyor” diyor.

Kumaşlardaki kimyasal artıklar diğer tehlike!

Yeni kıyafetleriniz, hangi ülkede üretilmiş olduğuna bağlı olarak farklı türlerde kimyasal artıklar barındırıyor. Örneğin, tekstilde yangın olarak kullanılan azo-anilin boyalar ciltte çok fazla tahrişe ve alerjiye neden olabiliyor. Eğer hassas bir cildiniz varsa bunun gibi boyalar cildinizde özellikle kumaşın temas ettiği boyun, bilek, koltuk altı gibi bölgelerde kızarıklık ve kaşıntıya sebep olabiliyor. Öyle ki bu durum egzama gibi cilt hastalıklarına yol açabiliyor. Kıyafetlerde gizlenen tehlikeli maddelerden biri de bazı tekstil ürünlerinde bulunan triklosan adlı kimyasal. Dezenfektan olarak kullanılan bu kimyasal kansere yol açıyor. Aynı şekilde tekstilde kullanılan kırışıklığı önleyen kimyasallar da sağlığa oldukça zararlı. Maalesef bazı kimyasallar birkaç yıkamadan sonra bile gitmiyor.

Organik kıyafetlerden söz ettiğimizde de örneğin pamuklu kumaşlarda böcek ilacı artığı kalmış olabiliyor. Pamuk dünyada en fazla haşere ilacı kullanılan tarım ürünü. Bu sebeple pamuklu kumaşların üretim süreçlerinde kullanılan ağartma, boyama ve pamuk liflerini bağlamakta kullanılan kimyasallar başlı başına bir tehlike. Özellikle pamuklu tekstilinde %100 organik sertifikalı cilt dostu ürünleri kullanmak en sağlıklısı. Bu sebeple güvenilir yerlerden alışveriş etmek ve bildiğiniz markaların kıyafetlerini satın almak çok önemli. En önemlisi de aldığınız her tekstil ürününü giymeden önce doğru sıcaklık ayarında mutlaka en az bir kere yıkamak.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla