Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.02.2016, 14:12   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nasıl Daha Zinde ve Fit Bir Vücuda Sahip Olabilirim?

Nasıl Daha Zinde ve Fit Bir Vücuda Sahip Olabilirim?



Hepimizin ortak isteği daha zinde, sağlıklı ve hoş görünen bir vücuda sahip olmaktır. Bu konuda yıllarca süren çabalarımızla birlikte spor faaliyetlerine katılmakta, egzersiz ve zayıflama amacıyla diyetler yapmaktayız. Özellikle aşırı kilolarından şikayetçi olan ya da bölgesel yağlar nedeniyle görünümünden rahatsızlık duyan kişiler için diyet listeleri ve diğer zayıflama önerileri büyük bir öneme sahiptir.

Zinde ve fit bir vücuda sahip olmanın ilk kuralı, bu konuda kararlı olmak, sağlıklı kalabilmek adına yaşam şekline dikkat etmektir. Örneğin beslenme tek başına yeterli olmamakla birlikte beraberinde egzersiz ve spor faaliyetlerine yönelmeli, aynı zamanda bir uzman desteğine başvurulmalıdır. Yalnızca internet üzerinde edineceğiniz önerilerin yeterli olmayacağını unutmamalısınız.


Fit ve zinde bir vücuda sahip olmanın ilk kuralı, dengeli ve düzenli olarak beslenmektir. Özellikle yoğun iş yaşantısı içerisinde dengeli beslenme konusunda yeterli vakti bulamayan ya da tüketmiş olduğunu gıdalarda hazır olanlara yönelen kişilerin sağlıklı bir vücuda sahip olması mümkün değildir. Bu bakımdan vücudunuza uygun biçimde bir uzman desteği alarak diyet listesi oluşturmanız, günlük öğünlerinizi bu listeye göre belirlemeniz yararlı olacaktır.

İkinci adımda beslenme yanında daha fit ve zinde bir vücuda sahip olmak için egzersiz ve spor faaliyetlerine yönelmeniz gerekmektedir. Düzenli olarak spor yapmaya ya da bir spor salonuna yazılmaya vakit bulamıyor ve daha çok iş nedeniyle hareket sıkıntısı çekiyorsanız günlük 30 dakikalık tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz. Örneğin iş yeriniz ulaşım açısından çok uzak bir noktada değilse yürüyerek ya da uzak bir noktada ise servis sonrasında birkaç durak önce inerek güne sporla başlayabilirsiniz.

Üçüncü adımda yapmanız gereken ise vücudunuzun ihtiyaç duyacağı besin elementlerini sağlamaktır. Bazı vitamin ve minerallerin alımı noktasında tüketilen besinlerin yetersiz olması durumunda ek takviyelere yönelebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken doğal olmayan tüm ürünlerden uzak durmanız gerektiğidir. Örneğin mevsim meyveleri yanında çeşitli bitkisel ürünler, kuru meyveler, vücudun ihtiyaç duyacağı besin elementlerini büyük oranda karşılayacak, daha doğal bir beslenme tarzını benimseyeceksiniz.


__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla