Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.03.2016, 10:46   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

dudak makyajı, dudak makyajı nedir, dudak makyajı nasıl yapılır, büyük dudak makyacı, ince dudak makyajı, dudak makyajı teknikleri




Dudak türleri normal dudaklar, sarkık dudaklar, büyük dudaklar, üst dudak geniş ve alt dudak dar ve de üst dudak dar ve alt dudak geniş şeklinde olabilir.
Yapmanız gereken ilk şey aynaya bakmak ve dudak uçlarınızın gözlerinizin tam altında bitip bitmediğini kontrol edin.
Küçük Dudaklar

Eğer küçük bir dudağınız var ise dudak kalemi ile dudak çizgisinin hafif bir şekilde dışından çizin ve dudaklarınızı biraz daha büyük bir hale getirin. Bu durumda açık bir renkte olan ruj sürmek en iyisidir. Bu sayede dudaklarınız hem belirgin bir hale gelir hem de hacim kazanmış olur.

Büyük Dudaklar

Eğer dudaklarınız büyük ise dudaklarınızı yine dudak kalemi ile kenarlarının içinden çizerek dudaklarınızı daha küçük gösterebilirsiniz. Bu işlemden sonra en iyisi koyu renkte bir ruj sürüp dudaklara hacim kazandırmaktır.

Kalıcı Dudak Makyajı

Dudak makyajınızın hem kalıcı olması hem de dişlerinize bulaşmaması için uygulamanız gereken bazı aşamalar vardır.

Bunlar dudaklara da fondöten sürmek, pudra sürmek, dudak kalemi ile dudakların şeklini belli etmek, ruj sürmek, kağıt mendiller yardımı ile rujun fazlalığını almak ve yeniden ruj sürmektir.
Dudaklarınıza sürdüğünüz dudak kaleminiz mutlaka rujunuzun renginde olmalıdır. Çünkü rujunuzdan daha koyu renkte olan bir kalem dudaklarınızda bıyık gibi durabilir.

Çok Büyük Dudaklar

Dudak çerçevesini dudak çizginizin hemen içinden çizin. Bu işlem için açık renkte bir kalem kullanın. Çerçevenin iç kısımlarını da koyu ama bir parça da olsa açık sayılabilecek bir renk ile doldurun.

Kalın Dudaklar

Bu tür dudaklarınız var ise özellikle parlak ve sert renkler ile yaldızlı dudak boyalarından uzak durun. Dudak boyanızı ise dudak çerçevesini çizdiğiniz boya ile aynı renkte seçin.

İnce Dudaklar

Dudak çerçevenizi dudak çizginizin hemen dış kısmında çizmelisiniz. Bu işlem için açık renkte bir kalem seçin ve çerçevenin 2 yana kadar uzanmamasına dikkat edin. Çerçevenin iç kısmını ise koyu tonda bir ruj ile boyayın.

Düzgün Olmayan Dudaklar

Eğer üst ve alt dudaklarınızın kalınlığı farklı ise iki farklı ton kullanmalısınız. Kalın olan dudak için koyu ince olan ise daha açık bir tonu tercih edin.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla