Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.05.2016, 19:53   #1 (permalink)
Paradox
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs down Kadınların haklarını savunuyor zannedilen gurup : Femen !

Bu günde kimlere çatsam, hangi kesime ne cümlemi dokundursam diye düşünüyordum ki aklıma Femen gurubu geldi. İyikide gelmiş, merakı olanları ufak makalemi okumaya davet ediyorum

FEMEN NEDİR - NECİDİR ? NE İŞ YAPAR ?

Femen, feminizmi ideoloji olarak benimsemiş Ukrayna kuruluşlu bir guruptur. Özellikle Ukrayna'da hızla yükselişe geçen s*x ve fuhuş turizmine karşı eylem yapmak için toplanmışlardır. Genelde tüm dünyada kadınların haklarını ve özgülüklerini savunmak adına yarı-çıplak yada tam-çıplak eylem yapmalarıyla üne kavuşmuşlardır. Daha doğrusu tüm kadınların hakları için eylem yaptıkları zannedilir ama işin iç yüzü böyle değildir.


1. Gerçek Lider ve Kuruluş amacı

Bu kuruluşun lideri olarak Inna Shevchenko, kurucusu ise Anna isimli kadın olduğu bilinir. Ama 2013 yılında çekilen "ukraine ıs not a brothel" belgeseline göre gerçek kurucu Victor Svyatski isimli bir erkek ! Belgeselde bir sonraki eylemin nasıl yapılacağını kelime kelime İnna'ya anlatan kişide Victor. Bu şahıs genellikle femen gurubu içindeki kadınlara saygısız ve baskıcı davrandığı bilinen bir kişilik hatta aynı belgeselde şöyle bir söylemi vardı ;

"bu kızlar son derece güçsüz, yeterli karaktere sahip değiller. güçlü olmayı kendileri de istemiyor. hemen alta girerler, omurgasızlar, hiçbir yere zamanında gelemezler. siyasi aktivist olacak özelliklere sahip değiller, ben onlara bu özellikleri öğretiyorum."

Hatta röportajları yapan Kitty Green'in "Femen'i güzel kadınlarla yatmak için mi kurdun ?" sorusuna "aklımdan geçmedi desem yalan olur." gibi bir cevap vermişti.



2. Finansal Kaynaklar ve Gurubu Ayakta Tutan Gelirler


İşin gizemli yanları buradan başlıyor desem yalan olmaz. Bu örgütün bilinen finans kaynakları, ciddi bir kısmı erkeklerden oluşan binlerce taraftarlardan gelen bağışlar ve üzerinde "femen" yazan tişörler ve kupa bardaklardır. Burada büyük şüpheler var. Bu kadar kadını dünyanın farklı ülkelerine göndermenin ve bunları bir arada tutmanın maliyetini bardaklarla tişörtlerle karşılamak neredeyse imkansız. p****grafi ve kadın ticareti sektörünün baronlarının milyonluk destekleri olmasa bu gurup çökerdi. Bu baronlar destekliyor diyorum çünkü Ukrayna, Rusya ve Moldova gibi eski Sovyet ülkelerinde bu sektörlerin ulaştığı yıllık cirolar muazzam miktarda.



Tabi sektörün canlı reklamını en iyi kimler yapabilir ? Cevap: Çıplak femenler. Konu ile ilgilenenlerin dikkatini çekmiştir, çıplak eylem yapan femen üyelerinin tamamı 0 beden ve güzel kadınlar. Aralarında şişman yada çirkin yada yaşlı bir kadın göremezsiniz. Çünkü bu kadınlar olunca malüm sektörün reklamı başarılı olamıyor. Eylem yapan femenler doğrudan kendilerinin reklam kağıdı gibi bir nesne olarak kullanıldığının farkında bile değiller.

Bu arada ufak bir bilgi daha, internet üzerinden tanesi 70 dolara satılan üzerinde "femen" yazılı tişört ve kupa bardaklar, İran'da günlüğü 5 dolara tekavül eden bir miktara çalışan kadınlar tarafından imal ediliyor.

3. Femen'e Göre Kadınlar ve Diğer Kadınlar

Neden kadınlar ve diğer kadınlar diye ayırdığımı merak ediyorsunuzdur. Femen'in desteklediği kadınlar genellikle Slav-Avrupa tipi kadınlardı. Bunların görüşlerinde Ortadoğu bölgesi kadınları, Zenci ve Uzak Doğulu kadınların seviyesi diğerlerine nazaran daha düşüktür. Farkındaysanın bu saydığım ırklardan olan kadınları Femenlerin arasında pek göremezsiniz. Neden mi ? Onların inançlarına göre bu kadınlar erkeklere hep boyun eğiyor ve haklarını bile savunmaktan aciz oluyorlarmış. Sıkıntı bu ya Türk Arap, Zenci, Çinli kadınlar özgürlükleri için soyunup memelerini insanların gözüne sokmuyorlar.

Birde Femenler tarafından tam anlamı ile "Diğer Kadınlar" görülen bir kesim vardır. Bunlar f*h*ş*lerdir yani geçimi için bedenini satan kadınlar ! Femenlere göre striptiz kulününde yarı çıplak dans ederek geçim sağlamak şerefli bir iş ama f*h*ş*lik yapmak aşağılık ve kadının onurunu ayaklar altına alan bir iştir. Bu kadınların Femenler tarafından sevilmeme sebebi budur. Lafta tüm dünya kadınlarının haklarını savunurlar bilmezlerki, genel ev sektörüne girmiş bir kadın çoğunlukla genç yaşlarında zorla bu batağın içine çekilmiş yada mecbur bırakılmıştır. İmkanı olsa tereddüt etmeden geçmişini geride bırakacak olan insanlardır. Ama Femenler bunu anlayamaz, çünkü beyinlerini birilerine kiralamışlardır. Birileri onlara eylem yapın der soyunun der ve onlarda yaparlar ...



SONSÖZ

Bir erkek olarak şunları söyleyebilirim, ülkemizde ve dünyada gerçekten kadınlara karşı ciddi bir şekilde şiddet, baskı ve hak ihlalleri bulunuyor. Ve kadınlar tüm bunlar karşı isyan bayrağını çekse haklıdır , yeridir. Ama kadınların onuru ve hakları Femen'in eline muhtaç kalacak kadar alçalmadığını düşünüyorum. Burada bu rezil gurubun dini, ahlaki ve toplumsal oluşumlara karşı eylemleri ve tutumlarını son derece iğrenç bulmuşumdur. İnanıyorum ki dünya kadınları bu sefillere dur diyecek, kendi haklarını gerçekçi ve sağlam bir şekilde savuna bilecektir.

Selam, sevgi ve huzur düşünebilen her neferle olsun...

Paradox
Bir garip düşünür
2 Mayıs 2015


__________________



Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.
Paradox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla