Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.08.2016, 13:28   #1 (permalink)
Wine
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gloksinya Çiçeği, Bardak Menekşesi Hakkında Bilgi

Gloksinya Çiçeği, Bardak Menekşesi Hakkında Bilgi



Gloksinya (gloxinia), Gesneriaceae familyasından 20 kadar otsu bitki türünden oluşan bir tür saksı bitkisidir. En çok tanınmış türü olan Gloksinya Speciosa’dır. Anayurdu Brezilya olan gloksinyaların genellikle mor, kırmızı yada eflatun renkli kadifemsi çan biçiminde çiçekleri vardır. Yapraklarının toprağa değdiği yerden yeni bitkiler verirler. Çelikleme yöntemiyle de çoğalırlar. Sıcak yerlerden hoşlanırlar, bakımı özen isteyen bir çiçek türüdür.

Afrika menekşesi ile akraba olan bu çiçek ev şartlarında kolaylıkla yetişir. Satın alırken çok miktarda açılmamış goncası olmasına dikkat edilirse çiçekli zamanı iki ay sürer.

ÖZELLİKLERİ:

IŞIK: Direkt günışığından uzak aydınlık bir yer idealdir.
ISI: En az 15-16 c.olmalıdır.Hava akımı zarar verir.
SULAMA: Toprağı daima nemli olmalı ama aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçek ve yapraklara su değmemesi için ince emzikli bir kapla sulanır. Su ılık olmalıdır.
NEM: Şarttır. Saksının tabağı biraz geniş olup, içine çakıl taşları konur. Saksı taşların üzerine yerleştirilir. Tabağa bir miktar su konur. Buharlaşan su bitkiyi nemli tutar.

Bitkinin çiçekleri geçtikten sonra sulama azaltılır. Yaprakları sararınca saksı serince bir yerde saklanır. İlkbaharda etli kökler dikkatle çıkarılıp,taze humuslu toprakla yeniden dikilir. Köklerin çukur olan üst kısmı yukarıya gelmelidir. Ilık ve aydınlık bir yere yerleştirilir. Yapraklar çıkıncaya kadar pek sulanmaz. Daha sonra yukarıda anlatıldığı gibi bakılır.

__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla