Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.08.2016, 11:18   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart FUE Saç Ekimi Nedir?

FUE Saç Ekimi Nedir?

fue saç ekimi nedir, saç ekimi nedir, saç ekimi çeşitleri, saç ekimi nasıl olur



FUE (Foliküler ünite ekstraksiyonu), kelime anlamı olarak kıl kökünün alım şeklini tarif etmektedir.

Kıl kökünü FUT saç ekiminde olduğu gibi blok halinde değil tek tek alındığını tanımlamaktadır.

FUE tekniği ilk defa 2003 yılında uygulanmış ve giderek yaygınlaşmıştır. Kıl kökleri önceleri 1.5 mm lik boru şeklinde aletlerle alım yapılıyordu. Zamanla alım ucunun çapı 1.2 mm ye kadar düşmüş ve seri üretime geçilmiştir.

Halen en yaygın kullanılan FUE ucu seri üretilen orijinal 1.2 mm lik uçlardır. Gerçekten FUE nin mantığını kavramış ve sadece bu yöntemle kıl kökü nakli yapan saç ekimi merkezleri nin kendi uğraşıyla yürüyen gelişmeler zaman içerisinde alım aletlerinin çapını 0.6-0.7 mm ye kadar indirmiştir.

Her ne kadar bazı saç ekimi merkezleri 0.3 mm ile alım yaptığını iddia etse de özel alan ekimleri haricinde 0.6 mm nin altında aletle kıl kökü aldığını iddia etmek tamamen reklam amaçlı ve tüketiciyi yönlendiricidir ve bilimsellikten uzaktır.

Saç ekiminde “minimal invaziv” (çok az hasar yapan) yöntem FUE saç ekimidir ve eski yöntemlerle kıyaslanamayacak kadar az doku hasarı ve buna bağlı iş gücü kaybına sebep olmamaktadır.

FUE saç ekimi yöntemi diğer saç ekimi teknikleri gibi bir ameliyat değildir ve ameliyata bağlı ağrı, yara,enfeksiyon, kanama, yara açılması, yara izi gibi genel ameliyat risklerini taşımaz.


FUE saç ekiminde alınan greft standart ve tek tip olduğu için ekilecek alanda cildi kesmeden ve kıla istenilen açı verilerek ekim yapılabilmektedir fue saç ekimi tarzı da saça doğala en yakın görünümü kazandırmaktadır.

Saç ekimi uzmanlarına göre FUE saç ekiminin FUT saç ekimimin den en önemli farklarından biride saç ekimi açısının saç ekimi uzmanının elinde olmasıdır. Fue yöntemi ile saç dışında kaş ve sakal ekimi işlemide uygulanır, alınacak saç köklerinde problem oluşmadığından istenilen miktarda saç kökü ile ekim yapılabilir.

Fue yönteminde alınacak kök sayısı diğer yöntemlere göre daha fazladır. Saç ekimi sırasında kişiye lokal anestezi uygulanır ve sadece ekim işleminin gerçekleşeceği alan uyuşturulur. Fue de fue motoru denilen ince uçlu cihazla ekim yapılır böylece daha hızlı sürede ekim işlemi tamamlanır.

Ne kadar saç kökü nakledilmiş ise hemen hemen aynı miktarda saç teli çıkar, bir seansta 4000-7000 arası saç teli alınıp ekilebilir. Fue sayesinde kişi tamamen kelse bile göğüs ve bacak kılları alınarak saç ekimi işlemi yapılabilir. Fue kötü saç ekimlerinin düzeltilmesinde de önemli bir yere sahiptir. Fue yöntemi ile hasta beklentilerine ve hayallerine kavuşmuş olur.

Fue yönteminin avantajları oldugu kadar fazla olmamakla birlikte dezavantajlarıda vardır. Bunları ele almak gerekirse; operasyon fut yöntemine göre daha uzun sürmektedir, zaman ve seans sayısının uzaması işlemin diğer yöntemlere göre daha pahalı olmasına neden olur, ekim işlemine başlamadan önce saçların tıraş edilmesi gereklidir.

Saç kökleri mikromotor cihazı kullanılarak belirli hızlarda çıkartılır, makinenin devir hızı iyi ayarlanmaz ise saç köklerine zarar verebilir ve bu alanda bir daha saç kökleri oluşmayabilir. Bu sebeple mutlaka hekiminiz uzman ve deneyimli olmak zorundadır.

Fue yönteminde verici bölgeden gereğinden çok ve yanlış kök alınırsa o bölgede açıklık ve seyrelme gözlenebilir. Fue yönteminin ince telli saçlarda uygulanması biraz daha zordur ayrıca fue yöntemi her hastaya uygulanamaz, öncelikle kişiye belirli testlerin yapılmış olması gerekmektedir.

Fue yöntemi ile gerçekleşen ekim sonuçları son derece doğal görünümlü olup hastaların en fazla talep ettiği yöntemdir, her açıdan kalıcı ve kesin çözüm sunmaktadır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla