Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.08.2016, 10:31   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Tırnak Yiyen Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Tırnak Yiyen Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Çocuğunuzu uyarmanıza ve aldığınız bütün önlemlere rağmen hala tırnak mı yiyor ya da parmağını mı emiyor? Bu tür davranışların kalıplaşmadan, kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor. İşte size çözüm önerileri...



Çocuğunuzun dönem dönem normalin dışında davranışlar sergilediğine tanık olabilirsiniz. Gözlerini fazla kırpıştırıyor, her şey için inatlaşıyor, sürekli tırnaklarını yiyor olabilir. O zaman bu tür davranışların nedenleri ve ne yapabileceğinizle ilgili önerilerimize kulak verin.

Tırnak yeme davranışı


Tırnak yeme davranışı çocuklarda genellikle 3-4 yaşlarında görülür. Çok nadir olarak 5. aydan sonraki erken dönemde de görülebilir. Çocuğunuzun tırnak yemesi hayatının ileriki dönemlerinde de devam edebilir.

Çocuğunuz herhangi bir nedenden dolayı üzüntüsünü, korkusunu ve sıkıntısını bu davranışla dışa vurur. Çocuğun kendisine duyduğu güvensizlik, yakın çevresinde de tırnak yiyen birinin bulunması, kendini aile içinde değersiz hissetmesi tırnak yeme alışkanlığını tetikleyebilir.

Tırnak yiyorsa ne yapmalıyız?

En kalıcı çözüm, bu davranışa neden olan durumu ortadan kaldırmak. Çocuğun tırnağına acı biber, oje gibi maddeler sürmek, onu bu davranışından dolayı azarlamak, eleştirmek çözüm yolu değil. Kız çocuklarına tırnak yemese ne kadar güzel, erkek çocuklarına ne kadar yakışıklı görüneceğini anlatabilirsiniz.



Zaman içinde bu alışkanlığı ne kadar sıklıkla yaptığını kaydedin. Tırnak bakımlarını kendilerinin yapmasına izin verin. Alışkanlığından vazgeçmiyorsa, uzman bir psikologdan destek alın.

Parmağını emme davranışı


Parmak emme normal çocuklarda hiçbir psikolojik sorun olmadan görülebilen bir durum. Bildiğiniz gibi bebeklerin çoğu başparmaklarını emer. Parmak emme zararsız bir davranıştır ve hemen hemen bütün bebeklerde görülür. Bazı bebekler diş çıkarma dönemlerinde ya da sıkıntılı bir durumda parmaklarını emerler. Uykuyla ilişkisi olduğunu da unutmayın.

Parmağını emiyorsa ne yapmalıyız?

Öncelikle anne-baba olarak parmak k emmenin zararsız bir davranış olduğunu unutmayın. Çocuğunuzun un bu alışkanlığından kurtulması için zor kullanmak ya da ona bağırmak k hiçbir şeklide fayda etmez. Sürekli parmak emmek ise psikolojik sorunların belirtisi de olabilir. Parmak emme davranışı karşısında a en sağlıklı yaklaşım, olaya sabırla ve telaşa kapılmadan yaklaşmak. Ayrıca çocuğunuza bu davranışın ‘bebekçe’ olacağını, anlaşılır bir dille anlatırsanız parmak emmeden kurtulmasını sağlamış olursunuz.



Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla