Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.08.2016, 13:02   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Metabolizmayı Hızlandıran Besinler

Metabolizmayı Hızlandıran Besinler



Metabolizma hızı genetik ile alakalı bir konu olmasının yanı sıra bazı yiyeceklerle metabolizmayı hızlandırmak da mümkündür. Her yerde kolaylıkla bulunabilen bu yiyecekler sayesinde metabolizmanızı hızlandırabilir, kilo verebilirsiniz.

Metabolizmayı Hızlandıran Gıdalar Nelerdir?
Greyfurt: C vitamini içeriği yüksek olan meyveler metabolizmayı hızlandıran besinler arasındadır. Bu şifalı meyveler vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olarak kilo vermeyi de hızlandırır.

Acı Biber: Jalepeno biberi gibi acı biberler, vücudu yakıcı özelliği yüksek olan besinlerdir. Dolaşımı arttıran acı biber, metabolizmayı da hızlandırır. İçeriğindeki kapsaisin maddesi sayesinde kan dolaşımını hızlandırmasının yanı sıra ağrı reseptörlerini uyandırır ve terleme hissi de oluşturur. Yapılan araştırmalarda, acı biber yedikten sonra yaklaşık 3 saat süreyle metabolizmanın %25 daha hızlandığı görülmüştür.

Tarçın: Birçok baharat gibi tarçın da yağ yakımını hızlandıran bir besindir. Yemek sırasında öğünlerde tarçın tüketilirse yemekten sonra acıkmamayı yani tokluk hissini sağlar. Öğünler arasında tüketilirse de kan şekerini yükseltir ve açlığı bastırır.

Elma: Rio de Janeiro Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre günde 3 adet küçük elma yemenin kilo vermeyi ve metabolizma hızını arttırdığı ortaya çıkmıştır. Öğün aralarında elma yenmesi açlığı bastırır. Oldukça kolay bulunabilen, her yerde olan elma ile ilgili çalışmada özellikle kadınların tüketmesi durumunda daha fazla kilo verebilecekleri belirtildi.

Yeşil Çay: Sağlık için sayısız faydası bulunan yeşil çayın, yapılan araştırmalarda metabolizmayı hızlandıran besinler arasında olduğu görülmüştür. Antioksidan bakımından zengin olması sebebiyle birçok hastalığa karşı da fayda sağlar. Aynı zamanda aktif olarak vücuttaki zararlı serbest radikallerle mücadele eder. Sinir sistemine etki ederek daha hızlı çalışmasına yardım eder.

Brokoli: Yüksek oranda C ve K vitaminleri içeren brokoli, çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum ise zayıflamaya yardımcı bir mineraldir. Bir porsiyon brokoli yüksek lif içeriği nedeniyle detoks sağlayan bir gıdadır. Özellikle diyet yemeklerinize ilave edebileceğiniz bir besindir.

Yulaf ve Diğer Tahıllar: Marketlerde zayıflama ürünlerinin olduğu reyonlarda yulaf ezmeli yada tahıllı ürünler sık sık görülür. Özellikle yulaf, buğday gibi tahıllar, içeriğinde kepek bulunan ürünler metabolizmayı hızlandırıcı, kolayca kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır. Karbonhidrat içeriği yüksek olan bu gıdalar vücuda uzun süre enerji sağlar.

Çorbalar: Özellikle ev yapımı çorbalar sağlık açısından oldukça faydalıdır. Çorba içilmesiyle vücuda alınan su miktarı arttırılır, katıların yoğunluğu azaltılarak metabolizma hızlandırılır. Yemeklerde öncelikle çorba içilmesi metabolizma açısından önemlidir.

Armut: Öğünlerin arasında armut yenmesi hem tokluk hissi oluşturur hemde açığı bastırır. Rio de Janeiro Üniversitesinde yapılan araştırmada öğün aralarında armut yenmesinin metabolizmayı hızlandırdığı ortaya çıkmıştır.

Zencefil: Sindirim sistemini rahatlatan baharatlardan biri olan zencefil, yemeklerde yenirse metabolizmayı hızlandırır.

Yumurta Akı: Amino asitler bakımından zengin olması sebebiyle yumurta akı da metabolizma hızlandırıcı yiyecekler arasındadır.

Metabolizmayı Hızlandırmanın Diğer Yolla
Öğünleri Atlamayın: Düzenli yemek yemek metabolizmayı hızlandırma yollarından biridir. Öğün atlamamak ve zamanında yemek yemek metabolizma açısından faydalı bir durumdur. Sindirime yardımcı olur.

Yemekleri İyi Çiğneyin: Öğünlerde yediğiniz besinleri iyice çiğneyin. İyice çiğnenmiş besinlerin sindirilmesi daha kolaydır. Bu durumda metabolizma da hızlanmış olur.

Stresten Uzak Durun: Günümüzde stresten uzak durmak pek mümkün değildir. Fakat yine de mümkün olduğunda stresten uzak kalmak vücudu, beyni rahatlatır ve sindirim sistemi de rahatlar.

Düzenli Uyku: Uykunuzu aksatmamak vücudunuza ve cildinize fayda sağlar. Yemekleri düzenli yemek ve düzenli uyumak metabolizmayı hızlandırıcı faktörler arasındadır.

Düzenli Egzersiz Yapın: Düzenli spor yapılması ve gün içinde yapılan egzersizler, sağlıklı kalmaya yardım ettiği gibi metabolizmaya da fayda sağlar.

Bol bol su için: Su içmek vücudu sağlıklı tutar. Su yaşamdır. Su içmek vücuttaki yağların kolay yakılmasına yardım eder. Vücuttan toksin atılmasını kolaylaştırır. Metabolizmanın canlı tutulması için günde 8 bardak su içilmesi uygundur.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla