Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.08.2016, 23:57   #1 (permalink)
Adem
Özel Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sanat Neden Gerekli


SANAT NEDEN GEREKLİ...


Gün geçmiyor ki terör yüreğimizi yakmasın; analar, çocuklar, eşler kor gibi yanmasın. Öldürende, ölende, bu tuzağı hazırlayanda ne yazık ki bizim insanlarımız. İçimizde yaşamı paylaştığımız, yolda karşılaştığımız, beklide bir yerlerde ellerini sıktığımız, selamlaştığımız kişi bunlar…
Masum insanlarımızı katletmek, acıdan beslenmek, anaların, çocukların çığlıklarına yüreklerini kapatmak nasıl bir duygudur, nasıl bir insanlıktır.
Bu acımızı bizlere yaşat
an, bu tuzağı hazırlayan kişiler, sosyal medyadan kan ve acı tablosunu izleyince acaba ne hissediyor dersiniz? Halkımıza yaşattıklarıyla övünç duyuyormudur, kendilerini çok başarılı görüyormudur acaba?
Kesinlikle içinde sevgi yoktur, insan sevgisi, anne sevgisi, çocuk sevgisi yoktur. Kendisini sevdiğini bile zannetmiyorum ki bir başkasını sevebilsin…
Yüreğinde sevgi olan hiçbir kişi böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmaz.
İnsanlarımıza sevgiyi ancak, sanatın o muhteşem gücü ile verebiliriz.
Okullarımızda, gündelik yaşantımızda, hayatımızda çocuklarımıza, insanlarımıza mutlaka sanat eğitimini yeterli düzeyde vermeliyiz. Şiir, resim, heykel, edebiyat, tiyatro, müzik gibi insanı sosyalleştiren, ruh güzelliğini öğreten, sevgiyi, saygıyı, paylaşımı ve hoşgörüyü ancak sanat eğitimi ile verebiliriz.
Sanattan yoksun bir yaşam acıdır, kandır, savaştır, gözyaşıdır.
Bir şiiri okumayla, bir sanat galerisini gezmeyle, bir türküyü dinlemeyle, bir kitabın ilk sayfasını okumayla, bir tiyatro afişine bakmayla, sanata ilk adımı atabiliriz.
Bu küçük bir adımı çocuklarınıza, kendinize çok görmeyin…





HİKMET ÇETİNKAYA



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



__________________
Artık ne geri geImeni bekIerim ne de ben geIirim. NasıIsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizIiği seçtin. Karar senin.
Nazım Hikmet
Adem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla