Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.08.2016, 16:36   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Kakaolu şekersiz kek

Kakaolu şekersiz kek





Kekinizi pişirirken fırının içine su dolu bir kap koyun. Bu kekinizin daha nemli olmasına yardımcı olacaktır.

Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı un (200 ml.lik standart su bardağı)
4 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
14 adet hurma
1 adet büyük boy olgun muz
4 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı fındık içi
1 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı karbonat

Nasıl yapılır
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Bir kabın içine alın ve üzerine 1/2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.

- Yaklaşık 10 dakika hurmaların yumuşamasını bekleyin. Yumuşayan hurmaların suyu ile birlikte blenderdan geçirin ve püre haline getirin.

- Yumurtaların bir kabın içine kırın. İyice köpürene kadar el blenderı ya da çırpma teliyle çırpın. Ardından içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını ve zeytinyağını ilave edin.

- Yumurta ve yağları iyice çırpın. Karışımın içine sütü ve püre haline getirdiğiniz hurmaları ekleyin.

- Tam olgunlaşmış muzunuzun kabuklarını soyun. İyice ezin ve karışıma ekleyin. Karıştırın.

- Fındık içlerinin küçük bir kısmını ayırın. Geriye kalan kısmını rondodan un haline gelene kadar geçirin.

- Çektiğiniz fındığı,vanilya özütünü, unu ve kakaoyu karışıma ekleyin ve karıştırın. Bu aşamada un eksik gelirse ilave edin.

- Son olarak iri parçalar halinde bıraktığınız fındıkları, karbonat ve limonu ilave ederek iyice karıştırın.

- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi hafif nemli kalana kadar pişirin. Çıkarıp, soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

kadınvekadın

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla