Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.11.2016, 14:04   #4 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lor peynirinin faydaları

Lor peynirinin fayda ve özellikleri nelerdir?



Bilindiği üzere bağışıklık sistemi zayıflığı birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu bağlamda bağışıklık sistemini güçlendirmek adına özellikle sporcuların, diyet yapanların bolca tükettiği Lor peynirinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Bileşenlerindeki serum protein sayesinde vücut direncini arttıran lor peyniri diyet listelerinin de en üst sıralarında yer alıyor. Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, bu peynirin önemine dikkat çekerek, mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Keservuran, bu özel peynirin inek sütünden elde edilen peynirin suyundan yapıldığını, ancak antijenik proteinleri içermediğini bu peynirin içeriğinde tıp dünyasının da çok önemli kabul ettiği serum protein olduğunu ifade etti. Öte yandan yumurta alerjisi olan bir kişilerin de lor peyniri yiyerek bu protein ihtiyacını karşılayabileceğini kaydeden Keservuran serum proteininin tüm vücut ve kas proteinlerinin daha fazla sentezlenmesini sağladığını belirtti.

Aşırı spor nedeni ile medyana gelebilecek kas sakatlanmalarında da iyileştirici etkisi olan bu peynirin değerinin bilinmesi gerektiğini fakat birçok kişinin bu değerli peynirin önemli etkileri konusunda eksik bilgi sahibi olduğunu sadece börek ve makarna gibi besinleri tatlandırmak için kullandıklarını kaydetti.

Gün içerisinde atıştırmalık olarak bile tüketilmesi gereken bu peynirinin az tuzlu olanını tercih ederek diyet yapanların keyifli bir beslenme tarzı yakalayabileceklerini vurguladı. Bu önemli peynirin 100 gramında 700 mg kalsiyum bulunmakta.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla