Konu: Katarakt
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.05.2013, 15:50   #2 (permalink)
Zeyy
Sana tutunmaya çalışan ben,beni tutmayıp düşüren sen...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Katarakt

Katarakt Nasıl Tedavi Edilir?

Görmeyi etkileyen sağlık problemlerinden birisi olan katarakt sorununun tedavisi hakkında bilgi almak için doğru adrestesiniz. Katarakt tedavisi ciddi bir sorun olmakta ve bu sorunun en doğru şekilde geç kalmadan tedavi edilmesi gereklidir. Aksi durumda yanlış ya da geç yapılan katarakt tedavisi ciddi görme sorunlarına yol açar.

Gelişen teknoloji artık birçok hastalığa umut oluyor ve hastalıkların tedavi aşamasında uygulanan ameliyatlarda, daha kolay atlatılabiliyor. Katarak ameliyatı için de teknoloji devreye girerek, katarakt sorunu yaşayanların görme sorununu ortadan kaldırıyor. Göz içine konulan mercek sayesinde katarakt hastaları daha net ve sorunsuz görebiliyorlar. Ancak,, bu operasyonda kullanılan merceğin kalitesiz olması görme kalitesini de minimuma düşürebilir.
Katarakt ameliyatında kullanılan merceğin son derece kaliteli olması ve net görüş sağlaması gerekmektedir.

Dünyagöz Hastaneleri’nin hekimleri, katarakt tedavisi için kullandıkları FDA onaylı ALCON IQ merceği sayesinde hastalara kaliteli bir görüş imkanı sağlıyor. Ayrıca, Multifokal seçeneği sayesinde hastalar bu mercek ile her mesafeden net görüş imkanı buluyor.
ALCON IQ merceğinin renk algılama özelliği geceleri de net görüş sağlıyor. Kontrast hassasiyeti ile hastalar geceleri de oldukça net görüyor. Bu mercek retinayı da koruma altına alarak oluşabilecek sorunları önlüyor. Şeffaflığını kaybetmiş göz merceği yerinden çıkartılarak yerine yapay olan bu mercek yerleştiriliyor.

ALCON IQ merceği, genetik yada sonradan meydana gelen katarakt hastalığı tedavisi için, ilaç ve gözlüğün fayda etmediği hastalara takılmaktadır. Uygun zaman ve doğru ellerde yapılmayan bu tedavi ciddi komplikasyonların görülme olasılığını da yükseltiyor. Uzmanlar, “Göz içine konulacak merceğin kalitesini sorgulamak ve ameliyatın olunacağı hastanenin teknik donanımı, hijyenik şartları ve bu konudaki uzmanlığı sorgulanmalıdır” diye uyarıda bulunuyorlar.

Alıntı.

__________________
Eylül'de gel sonbaharım ol..
Zeyy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla