Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.05.2013, 15:10   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dişin Hava Alması

Dişin Hava Alması

diş neden hava alır - dişin hava almasının sebepleri - diş ağrısı sebepleri

Diş ağrısı tüm insanlar için dayanılması en güç sancılardan biridir. Toplum içerisinde diş sancısının geçmesini sağlamak için birçok yöntem uygulansa da, aslında bu tür uyguların tamamı geçersizdir. Zira dişin ağrımasına neden olan sorunu sadece bir iki gün geçiştirmekten başka bir işe yaramaz. Dişin hava alması olarak tabir edilen durum, diş etinin çekilerek sinirlerin açığa çıkmasından kaynaklanır.

Çürük sebebi ile dolgu yapılan dişlerde daha sık görülen bu tür durumların çoğu, diş hekimlerinin yanlış uygulamalarından kaynaklanır. Başarılı bir şekilde uygulanmayan diş dolguları zaman içerisinde düşerek, dişin iç kısmındaki boşluğun açığa çıkmasına neden olur. Dişe bağlı sinir reseptörlerinin açıkta kalması sonucu hasta, büyük bir acı içerisine girer. Dişin hava alması olarak hissedilen bu acı, düşen dolgunun olduğu bölgedeki sinirlerden kaynaklanmaktadır.

Diş ağrılarını geçirmek için halk arasında uygulanan alkol dökülmüş pamuk, aspirin gibi yanlış yöntemler, sadece sorunun ertelenmesine yarar. Dişte ağrıya neden olan sorun küçük dahi olsa, bu şekilde geciktirilerek çok daha ciddi rahatsızlıkların yaşanmasına neden olmaktadır.

KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla