Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.05.2013, 18:56   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ötrifikasyon Nedir

Ötrifikasyon Nedir

Ötrifikasyon ne demektir - Ötrifikasyonun tanımı


Ötrifikasyon, su ortamında besin zenginleşmesi sonucunda aşırı miktarda organik madde üretim süreci için kullanılan bir terimdir. Çoğunlukla sentetik deterjanlarda bulunan fosfat, gübre sanayi ve kanalizasyon atık sularının su ortamına ulaşmasıyla meydana gelir.

Suda artan azot nedeniyle algler çoğalmakta ve aşırı çoğalma sonucunda oksijen yetersiz kalmakta, bunun sonucunda da ölerek su üstüne çıkan algler, su yüzeyinde kırmızı bir tabaka oluşturmaktadır.

Tarımsal, evsel ve endüstriyel alanlardan nehirler yoluyla denizlere doğru akışa geçen sular; alıcı su ortamına çözünmüş gübreleri ve nitratları taşımaktadır.

Aşırı derecede beslenen makro ve tek hücreli canlıların artması; deniz ortamındaki organik maddelerin mevcut dengesini değiştirmektedir. Organik madde; yüzeysel sularda ve deniz tabanında birikmektedir.

Birikim; yüksek miktarda organik madde konsantrasyonu, düşük oksijen düzeyi ve yüksek H2S (Hidrojen Sülfür) konsantrasyonu içeren deniz tabanındaki silt tabakasının içinde yer almaktadır. Bunun sonucunda, pek çok omurgasız tür ve balık çeşitleri gözlenemez olmaktadır.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla