Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.05.2013, 18:24   #2 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamilelik Takvimi

16.Hafta

Vücudunuz
Bazı kadınlar hamilelikleri süresince varisten şikayet eder. Bunu sebebi kan basıncının ve hormonların artmasıdır. Tabii kilo alımı ve ırsi özellikler de varise yan etkenlerdir. Egzersiz ve varis çorapları faydalı olacktır. Çoğu varis problemi doğumdan sonra yok olur.

Bebeğiniz
Bebeğiniz bu hafta başından - kalçasına 108 -116 milimetre uzunluğunda. Kilosu yaklaşık 80 gram. Kilo alışı hala yavaş.

Duygularınız
Bebeğinizin cinsiyeti ile ilgili merakınız arttı. Öğrenip öğrenmemek eşinizle birlikte karar vermeniz gereken bir konu. Bazı kişiler cinsiyeti öğrenmenin hile yapmak olduğunu düşünse de aslına bebeğe hazırlık yapmak açısından oldukça pratik.

İpuçları
Yan yatarak uyumaya başlayın. Karnınız büyüdükçe bu yatışı daha çok seveceksiniz. Bazen fazladan yastıklarla karnınıza destek verin. Sırtınıza da yastık koyarak arkaüstü yatmanızı engelleyin. Bacaklarınızın arasına da yastık koyarak bacaklarınızın üstünü dinlendirin.


17.Hafta


Vücudunuz
Düzbağırsaklarınızdaki genişleyen damarlar acı veren hemoroidlerin oluşmasına neden olabilir. Özel hemoroid kremleri veya ılık bir küvette yatmak acınızı hafifletir. Kabızlık sıkıntınızı arttıracağı için bol lifli besinler almalı ve bol su içmelisiniz.

Bebeğiniz
Bebeğiniz başından - kalçasına (110 - 120mm: 11 veya 12 cm). Kilosu 2 hafta içinde ikiye katlandı ve yaklaşık 100 gram. Bu hafta itibariyle bebeğiniz yaklaşık olarak açılmış bir eliniz kadar.

Duygularınız
Duygularınız çok aşırı iniş çıkışlar yaşatıyor size. Günlük tutmanız ve doslrınızla konuşmanız faydalı olacaktır. Diğer hamile kadınlarla konuşmak da sizi rahatlatır ve çok da eğlenceli olabilir.

İpuçları
Sağlık uzmanınız teşhis koymadan hiçbir ilacı 48 saat içinde yüksek dozda almayın. Probleminiz devam ederse doktorunuz size başka bir tedavi planı uygular.


18.Hafta


Vücudunuz
Göbek deliğinizden ******nıza doğru koyu renk bir çizgi oluşmaya başladı. Göğüs uçlarınız koyulaşmaya başladı. Aniden çiller belirmeye başladı. Bunlar hep artan cilt pigmentasyonu yüzünden ve bunlar doğumdan sonra yok olacak.

Bebeğiniz
Bebeğinizin uzunluğu bu hafta 12.5 - 14 cm. Ceninin ağırlığı ise 150 gram.

Duygularınız
Doğal olarak, erkekler, eşlerinin hamilelik durumuna farklı tepkiler verir. Eğer eşinizin sizi çekici bulup bulmadığı konusunda şüpheleriniz varsa, rahatlayın. Çoğu erkek hamile eşlerini ***** bulur. Ayrıca çoğu kadının da hamilelik sırasında cinsel istekleri artar.

İpuçları
Egzersizler sırasında oksijen isteğiniz artar. Gövdeniz ağırlaşır, vücut dengeniz değişebilir. Daha kolay yorulabilirsiniz de. Bunları gözönünde tutarak fitnes programınızı ayarlayın.


19.Hafta



Vücudunuz
Bebeğiniz büyüdükçe kalsiyuma ihtiyacı artacaktır. Eğer yeterli miktarda kalsiyum almıyorsanız, bebeğiniz bu ihtiyacınızı kemiklerinizden karşılayacaktır. Bunun için süt içmeye, sardalya, somon balığı ve brokoli yemeğe özen gösterin.

Bebeğiniz
Büyüyen ceninin başından - kalçasına uzunluğu 13 - 15 cm. Bebeğinizin yaklaşık ağırlığı 200 gram. İnanılmaz! Düşünsenize bebeğiniz dünyaya gelene kadar bu ağırlığının 15 misline çıkacak. Ayrıca birkaç haftaya bebeğiniz hareket etmeye başlayacak.

Duygularınız
Bu hafta bebeğinizin bedenen büyümesi neredeyse tamamlandı. Bebeğinizin kirpikleri var hatta bazen başparmağını bile emiyor. Artık bebeğinizle aranızda çok güçlü bir bağ kurulmaya başlıyor. Sizin ve eşinizin sesine, müziğe tepki vermeye başlıyor.

İpuçları
Balık sağlıklı bir yiyecek olabilir ama hamileliğiniz süresince haftada birden fazla köpek balığı, kılıç, ve ton balığı (taze veya dondurulmuş) yemeyin.


20.Hafta


Vücudunuz
Aldığınız tüm kilolar tabii ki sadece karnınızda toplanmayacak, yoksa öne doğru düşerdiniz. Bu kilolar, kalçalarınız ve poponuza da dağılacak ki dengenizi koruyabilin. Kalçalarınızdaki fazla kilolar doğuma hazırlanırken ve doğumdan sonra azalacak.

Bebeğiniz
Gelişimin bu aşamasında başından - kalçasına 14 - 16 cm uzunluğunda. Bebeğiniz yaklaşık 260 gram. Hamileliğin aşağı yukarı ortasında bebeğinizin büyümesi yavaşlar.

Duygularınız
Şimdi artık bebeğinizi daha da iyi hissederken düşünceleriniz doğuma yoğunlaştı. Çoğu kadın doğumda duyacakları acı konusunda endişelenir. Bir doğum hazırlık kursuna yazılmalı ve doğum sırasında rahatlama yöntemlerini öğrenmelisiniz.

İpuçları
Bu aşamada ultrason testle bebeğinizin cinsiyeti belli olabilir. Cinsiyeti açık bir şekilde görülüyor olsa bile ultrason operatörü hata yapabilir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla