Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.05.2013, 18:52   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ateşli çocuğa duş aldırmayın

MARDİN (CİHAN)
Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Adem Özden, soğuk duşun, vücudun dış kısımlarındaki kanın beyine akım etmesine ve beyindeki ateşin daha da yükselmesine neden olduğunu belirterek, bu nedenle ateşli çocuklara soğuk duş aldırılmaması gerektiğini söyledi.
Özellikle 6 ay ile 3 yaş arası çocuklarda görülen yüksek ateşin, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, ateşli havaleye neden olabileceğini ifade eden Özden, "Ailelerin, çocuklarında görülen ateşlenmeyi önemsemesi gerekir. 100 çocuktan 2 ile 5'i ateşli havale geçirir. Ancak yakın akrabalarda ateşli havale görülen kişi, bebeğini önceden muayene ettirip tedbirini almalıdır. Çocuklarda görülen ateşin düşürülmesi için öncelikle çocuğun günlük elbiseleri çıkarılarak, ince bir giysiyle bırakılması gerekir. Oda sıcaklığı 18-20 derece olmalıdır. Koltuk altı ateşi 38 derecenin üzerinde ise hemen ateş düşürücü şurup verilmelidir. Ateş düşmediği takdirde, 4-6 saat arayla yeniden ateş düşürücü şurup verilebilir. Havale için en riskli dönem olan 6 ay 3 yaş arası çocuk bulunan evlerde, ateş düşürücü şurup eksik edilmemelidir." dedi.

Özellikle ılık su ile yıkamanın veya ılık suyla ıslatılmış pamukla vücudu silmenin daha yararlı olabileceğini vurgulayan Özden, "Soğuk duş, vücudun dış kısımlarındaki kanın beyne akım etmesine ve beyindeki ateşin daha da yükselmesine neden olur. Maalesef bölgemizde bu tür olaylara sıkça rastlamaktayız. Anne veya babalar çocuklarının ateşini düşürmek için soğuk duşun altına bırakıyorlar. Bu da çeşitli havalelere neden olmaktadır. Bu tür olaylarda çocuğun ateşi düşmemesi durumunda, bebek en yakın sağlık kuruluşuna götürülüp çocuk hekimine muayene ettirilmelidir." şeklinde konuştu.

Kaynak yeni şafak

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla