Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.02.2019, 10:11   #1 (permalink)
Brisingr
Iron Lady

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Burçlar Neden Aşktan Korkar?



Burçlar Neden Aşktan Korkar?



Bilinen anlamıyla aşk; çokça teslimiyet, fazlaca bağlılık, oldukça samimiyet ve fedakârlık gerektirir! Bunu duyan burçlar içlerinden birinin kendilerini köşeye sıkıştırmasından içten içe hep korkar! Peki uykularını kaçıran, yüreklerini sıkıştıran en önemli korkuları nelerdir?





Koç



Koç, galibiyet tahtını sevgilisi çok ağlarsa vermekten, rutine girip heyecanını kaybetmekten, teslim olup yeniliklere kapılarını kapatmaktan korkar! Aceleyle yaşadığı hayatının kaplumbağa sırtına binip, ağır aksak ilerlemesinden, bağlanıp kalmaktan oldukça çekinir. Ama en çok da sevdiğine kıyamayıp, her geçen gün daha da sağlamlaştırdığı gardını düşürmekten korkar!

Boğa



Boğa en çok sevdiğine güvenmek her ne pahasına olursa olsun ona ait olduğundan emin olmak ister. Bunun için flört aşamasını olabildiğince uzatıp ilişkisi iyice sağlamlaştırmayı tercih eder. yıllar geçse de birlikteliğinin üstünde aklında ufacık da olsa bir şüphe kırıntısı kalır! Ya güvendiği dağlara kar yağar da sabrının sonu selamet olmaz, sevdiği güvenini kırarsa? Ödü patlar!

İkizler



İkizler zıtlıklar nehrinde tercihlerini oradan oraya savurmaktan, gönüllerinin dilediği çelişkilerle dolu da olsa bir kalbine, bir mantığına kulak vermekten keyif alır. Aşkın girdabında hep aynı yöne akan bir nehre kapılmaktan, ilişkinin tutarlılığında alternatif arzularına kulak kapamaktan, en çok da yıllarca aynı yerde sayıp, değişime ayak diremek zorunda kalmaktan korkar.

Yengeç



Sonu gelmez şefkatinin, harca harca bitmez merhametinin, yüreğinden her gün yeniden çağlayan sevgisinin bir gün biteceği fikri Yengeç'i deli eder! Yengeç sevmeden yaşayamaz ki! Her şeyin yolunda gittiği, sevdiceğine hiç kıyamadığı ilişkisinde aşkının bitmesinden korkar!

Aslan



Aşkın ateşine fazla kapılıp olmadık şiddette yanan, haddinden fazla seven, aşka kapılıp giden Aslan, hayatta en çok sevdiği kendisini, sevgisinin ardına saklamaktan, ikinci planda kalıp zamanla yok olmaktan kaygı duyar! Özgürlüğünü sevdiğinin eline fazlaca verip, unutulsa da sevgilisinden gördüğü alaka iyice suyunu çekse de vazgeçemeyecek kadar bağlanmaktan korkar!

Başak



Başak aşık olmanın kendisinden korkar! O ana dek salt mantığı ile ördüğü kusursuz planını, duygularının yerle bir etmesine şahit olmanın fikrinden dahi ödü patlar! Başak aşka rastlamamak için çalışmaktan görünmeyecek hale gelir! Oldu da işinin gücünün arasında bir anlık boşluğuna geldi ve aşka düştü; bu kez de onun için harcadığı vaktin boşa gitmesinden korkar!

Terazi



Terazi; aşık olmak, huzurlu bir ilişki yaratmak için gelir dünyaya desek abartmış olmayız! Sevgilisi sınırları fazlasıyla zorlamazsa Terazi'nin uyumu ikisine de yeter! Çok şey verir Terazi kendinden, çoğu insanın altında kalacağı nice sorunun üstesinden barış dolu uzlaşım gücüyle gelir! Mutluluğu için yapamayacağı şey, üstesinden gelemeyeceği sorun yoktur! Yeter ki gerçekten sevildiğini bilsin! Tek korkusu ise hayal kırıklığına uğramaktır.

Akrep



Akrep derin şüphelerinden, zihnindeki sayısız tilkiden, içini kemiren kurtçuklardan kafasını kaldırıp aşkını ağız tadıyla yaşayamaz! 'Neden böyle baktı, kiminle konuştu, acaba nereye gitti, beni uyutmak için mi söyledi, ne kadarı doğru?' derken ne sevmeye fırsatı olur ne hafiyeliği bir kenara bırakıp kalbinin sesini duymaya! Ama tüm bu sancılı süreçler geride kalıp, Akrep aşkı bulunca; bu kez de kaybetmekten korkar!

Yay



Yay arkadaşlarıyla kol kola gezmelere gitsin, sohbetlerde şen kahkahalara boğulsun, maceralara çıplak ayak koşsun ama sevgilinin elini tutup, mum ışığı bol, romantizmi hallice bir mekâna gidip diz dize iki lafın belini kırmasın! Yay da böyle, arkadaşsan kuzu sarması, sevgiliysen işim çıktı gelemiyorum tantanası! Birine bağlanmaktan ne kadar korkulabilirse, Yay o denli korkar!

Oğlak



Oldu da işten güçten fırsat bulup aşk şerbetinin tadına baktı, ilişkisi uğruna feda ettiği emekleri de oldu göz ardı ettiği işleri de! Gün geldi sevgili aldı başını gitti, Oğlak rafa kaldırdığı işleri kotarmak için zamanın hızına yaya kaldığı gibi bir de ayrılık acısını tattı! Aşktan ağzı bir kez yanan Oğlak, bir dahaki sefere çok daha temkinli olmayı kendine düstur edinip adımlarını daha bir sağlam atar! Yine de en çok sil baştan yaşantılardan, geçmişin tekrarından korkar!

Kova



Kova zihinsel olarak uyumlandığı bir sevgili ister, bir de özgürlüğüne düşkün ve özel alanlara saygılıysa tadından yenmez! Esasen sevgiliyle baş başa geçen romantik dakikalara pek tahammül edemez ya dağarcığına yeni bilgiler eklemek için vaktini okuyup araştıramaya ayırmayı, ya da arkadaşlarıyla türlü etkinlikler yapıp kalabalıklar içinde olmayı seçer! İstediğinde alıp başını gitme özgürlüğünü elinin altında tutmak için özel alanında bırakın sevgiliyi kuş uçurmaz!

Balık



Balık çoktan bir ilişki biçimi idealize etmiş, hayallerindeki beyaz atlı prensi bir güzel resmetmiş, aşkını zihninde yaşamaya çoktan koyulmuştur! Gerçek bir insan aklını başından alıp, risksiz diyarının mutlu aşkından Balık'ı gerçek dünyaya düşürene dek, korkulacak bir şey yokken; bu yeni ilişki bir sürü soruna gebedir! En korkutucu olan ise, sevgilisinin hayallerindeki ideal profile uyum göstermeme ihtimalidir!





__________________


.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

Pamuk

Brisingr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla