Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.04.2019, 11:37   #1 (permalink)
Brisingr
Iron Lady

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gıda Tuzağı Bitmiyor! Hileli Et Nasıl Anlaşılır?


Gıda Tuzağı Bitmiyor! Hileli Et Nasıl Anlaşılır?

Besin değeri son derece yüksek olan etin hem kokusuyla, hem görüntüsüyle hem de tadıyla oynuyorlar. Gıda sektöründe en çok hile yapılan ürünlerin başında gelen et ürünleri alırken dikkat etmeniz gereken birkaç husus var sevgili okur...




Gıda hileleri dur durak bilmeden devam ediyor ve bizler de aslında yapılan sahtekarlıkların pek çoğunun farkında olmadan alışverişimize devam ediyoruz. Hem sağlığımızı hem de paramızı göz göre göre çöpe atıyoruz! Besin değerleri son derece güçlü olan kırmızı et ve et ürünlerini satın alırken dikkat etmemiz gereken çok önemli noktalar var. Çünkü bu ürünlerin maliyeti yüksek. Ayda birkaç kez yiyor olsak bile en sağlıklısını almak bizlerin hakkı. Bunun için;

Gıda tuzağı bitmiyor! Hileli et nasıl anlaşılır?
Kendi seçtiğiniz eti çektirin







En çok tercih edilen kasap ürünü olan kıymayı alırken bir kere kendi seçtiğiniz eti çektirmelisiniz. Reyonda hazır bekleyen kıymadan uzak durun! Ven yine en çok tağşiş kıymada gerçekleştirilir. Kıymanın içine tavuk eti, ayak, kemik, sakatat ya da kafa gibi hayvanların bazı bölümlerini dahil edip çekebliyorlar. Kırmızı rengi vermek için de son olarak gıda boyası ilave ediliyor. Hal böyle olunca yediğimiz şey kıymadan oldukça farklı bir ürün oluyor. Diğer bir hileli yöntem ise kıyma diye dana etinin parçalanan bölümlerinden ortaya çıkan sinir, zar ve kırıntı etlerin çekilmesiyle hazırlanan kıyma.


Reyon ışıklarına dikkat





Yapılan ışıklandırma, etin renginin çok daha canlı ve sağlıklı gözükmesine neden olabilir.

Hazır köfte pratik olsa da...





Bazı kasaplar kıyma yerine soya kıyması kullanabiliyor, baharat oranını artırıp gıda boyasıyla kırmızı rengi vermeyi başarabiliyorlar ne yazık ki. Sağlığınız için hazır köfte almak yerine, çektirdiğiniz kıyma ile evinizde en sağlıklı ve lezzeti köfteyi siz yapın.


Ete su enjektesi yapıyorlar





Taze kırmızı ete su ekleyerek hacim kazandırıyorlar ve böylelikle ağırlığını artırmış olup çok daha yüksek fiyata satabiliyorlar. Yani aslında etin değeri 1 kilogram etmezken su ya da kimyasal enjektesi aracılığıyla 1 kiloya çıkartılıyor. Sulu etler pişirildiğinde ise hacmini kaybederek küçülürler.


Açık tavuk almamaya özen gösterin





Çünkü bazı kasaplarda son kullanma tarihi yaklaşan ya da geçen bazı tavuklar bol sosa bulanır ve sarımsaklı baharatlara bulanır. Böylelikle kokusunun önüne geçilerek satışa devam edilir.


Sakatatta da hileye rastlamak mümkün




Kuzu kokoreç diye satılan bağırsaklar, koyun ya da sığır bağırsağı olarak satılabilir. Bunu ayırt etmek ise neredeyse mümkün değildir. Paketlenmiş dana ciğerinde de hileler yapılabiliyor; doğranmış ciğerin içinde tavuk ciğeri karıştırılabiliyor. Kümes hayvanlarının ciğeri konulmasının yanı sıra at, eşek gibi hayvanların ciğerlerinin karıştırılması mümkün!



MyNet


__________________


.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

Pamuk

Brisingr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla